Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/theme.php on line 506

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 67

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 68

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 69
Anatolie » Blog Archive » Nu apela la Loteria Green Card!

Anatolie

integrare fără asimilare

Nu apela la Loteria Green Card!

Posted by Anatolie Gavriliuc on June 4th, 2007

Green CardDe la prima vedere pare foarte straniu de ce nu ar fi bine să participi la loteria Green Card. Mintea moldovanului - “dă să particip la loterie, da’ dacă câştig văd ce fac”. Mai ales că e gratis!

Aşa? Nu chiar. Numărul de vize (câştigatori) alocat pe fiecare ţară e determinat în baza numărului populaţiei şi preferinţei acordate. Faptul că mai mulţi apelează nu înseamnă că mai mulţi vor câştiga.  În anul 2007 Moldovei i-au fost alocate 273 de vize. Mai mult din jumate din aceşti câştigători (conservativ) aşa şi nu vor folosi această ofertă. Asta înseamnă că anual peste 100 de familii care doresc foarte mult să plece în SUA ramân fără această şansă. La sigur că ştii pe cineva care apelează cu anii şi aşa şi nu câştigă.

NU APELA dacă ştii că în decurs la un an nu vei putea emigra în SUA! Prin apelare micşorezi şansele de câştig ale altora, inclusiv a rudelor tale, a prietenilor şi celor la care ţii.

Eu personal cunosc mai multe cazuri când lumea a câştigat si n-a făcut nimic cu oferta deoarece era clar de la început (să se fi gândit până a apela!) că ei nu-s gata de emigrare. Apoi când ei spun că “iaca na, eu am câştigat şi nu-mi trebiue, da’ iaca sora mea aşa de tare vrea să plece şi nu poate!”, apoi răspunsul e - “tu i-ai luat şansa”.

E clar că în condiţiile sărăciei din Moldova toţi încearcă să capete orice avere, bun sau profit care le poate căpăta şi mai apoi va vedea cum le poate folosi. Însă asta e o sărăcie nu numai a nivelului de viaţă ci şi a gândirii. E anume mentalitatea care şi perpetuiază această sărăcie socială. Însărăcind pe cei din jurul tău te însărăceşti pe tine. Biblia spune - “împarte cu aproapele puţinul care-l ai”. Nu trebuie să fii credincios să înţelegi înţelepciunea acestei fraze.

Gândeşte-te la vecinul tău, la aproapele tău! Nu apela la loteria Green Card dacă nu-ţi trebuie!

50 Responses to “Nu apela la Loteria Green Card!”

 1. brother Says:

  Salut! Vad ca pentru Moldova sunt 273 de vize dar mii interesant kam kite persoane se inkskriu din partea tarii noastre. Cam slaba nadejde sa posede cineva asa informatie dar mii interesant.

 2. namagi Says:

  Numerele vizelor primite si nu alocate. Cele respinse nu se inregistreaza.

 3. Oleg Says:

  Salut! Cu siguranta ca mai exista multi in aceeasi situati ca si mine, si anume: Detinearea a cetateniei Moldovei in concurenta cu cea a Romaniei. Ca cetatean al carei tari ati aplica pentru Green Card?

 4. Nick Says:

  Auzi bay Anatolie Gavriliuc desteptule tu ai fost in sua de vorbesti asa de loteria green card ce prostii scrii tu ce nai ce face sau ce ??????/ se vede ca toata viata ta in moldova stai si asculti toate prostiile despre green card .
  ai sa vii in sua si vei vedea asingur ce insemana aceasta loterie inainte dea a scri asa prostii gindeste-te …

 5. Anatolie Gavriliuc Says:

  Nick, se vede ca nu prea ai cei sapte ani de-acasa la compartimentele cultura si respect. Pe semne ca ai venit din grajd in “amErika” de vre-o cateva zile si inca ai mai descoperit si internetul. Cu o asa atitudine poti sa sezi acasa, te asigur ca n-o sa gasesti nimic bun in state.

  Referitor la putinul continut din mesajul tau, cred ca ai vrut sa intrebi de cand ma aflu in SUA. Sint aici de 11 ani.

 6. Anatolie » Blog Archive » Sărăcie în cap şi-n suflet Says:

  […] “Nick” (vezi comentariul lui aici) mi-a adus aminte de fenomenul sărăciei […]

 7. Nick Says:

  Draga Anatolie Gavriliuc atunci sa inteleg ca 11 ani in zadar stai in sua

 8. IO Says:

  Nick, tu ai o problema cu capul daca nu intelegi niste chestii de o logica elementara redate de Anatol in articolul sau, sunt deacord cu el 100%, iar tu vinoti in fire, si stai putin la rece, [cenzurat] ajuns in America, desi sa fiu sincer ma bucur ca ai ajuns acolo, trebuie cineva sa spele vasele la restaurantul unde va manca Anatol şi alţii ca el.

 9. IO Says:

  By the way: Nick, te astept aici http://www.labordei.com/forum/viewtopic.php?p=2536#2536 sa ne prezinti si sa ne explici logica ta, si sa comentezi “prostiile” scrise de autorul articolului.

 10. Rodika Says:

  Catre Nick:
  Daca cumva nu supar pe cineva cu faptul ca imi expun parerea despre acuzatiile tale, imi permit sa-ti spun urmatoarele: Nu-l cunosc pe Anatolie si nici pe dumneata (in caz ca vei crede ca tin parte cuiva), insa asta nu ma impiedica sa te cataloghez ca un neinformat (in prim rand), provocator, nerespectuos, si plin de tupeu pe deasupra. Ultima acuzatie fiind fondata pe faptul ca nu ai ideie despre Loteria in cauza si iti permiti asa fel de atitudine. Eu am citit tot continutul site-ului si forum-ului, chiar si ceea ce nu ma intereseaza si nu am indraznit sa sar cu vorba mai ales la subiectele depsre care sunt putin informata.
  + Nu este obligatorie aflarea in state pe o durata indelungata sau in genere, nu este necesar sa calci macar o data pe continentul american ca sa-ti dai seama despre ce vorbeste Anatolie in articolul cu pricina. Este foarte clar ca numarul de vize oferite de catre statul american este limitat, insa gratuit! ceea ce moldovenilor le sare in ochi, daca e gratuit de ce sa n-o am? chiar daca nu am nevoie de asta, si cum a spus si Anatolie, unii aplicand si castigand aceasta viza fara sa aiba nevoie de ea, afla ca chiar ruda lor apropiata se tot zbate s-o obtina, si-ti zici: “Uite daca nu aplicam eu, avea sor-mea o sansa in plus” da nu o poti ajuta cu nimic, asa e fenomenul asta pur moldav “..nu-ni trebu` da las’ shie! dak ii dijeaba ink`”
  Se pare ca nu este nevoie nici macar de 2 neuroni in plus ca sa intelegi la ce s-a referit Anatolie cand a exclamat “Nu aplica la Loteria GreenCard!!! (daca nu ai nevoie)”

 11. axer Says:

  Nu va abateti de la tema, si comentati ceea ce se cere. Cred ca nu este foarte placut de a vedea explicatii despre cine si cum gandeste. Ar fi bine parerile despre cineva, indeosebi despre Moldoveni sa nu fie asa, cum le citesc aici. Stiu ca moldovenii nu sunt asa. Am cunoscut rusi, ukrainieni care se mancau ca cainii. Cred ca nu merita sa faci asta peste hotare.

 12. iulik Says:

  uai anatolie, tu chiar k esti prost uai.
  dak amerikanii vad k multi vor s plece, ap ei dau mai multi bani in tara resperciva uai.

 13. Anatolie Says:

  :) No comment

 14. IO Says:

  încă un analfabet nesimţit, de unde “uai” vă luaţi atât de mulţi ?!

 15. Stanislav Says:

  Din cite inteleg eu orice persoana care a obtinut Green Card prin intermediul Loteriei de Vize nu a ezitat sa plece in SUA si…asa sa spunem,sa-si asigure o viata cu aproape toate lucrurile materiale necesare si intr-o masura oarecare(aceasta nu se refera la toti) culturale si intelectuale intr-un mod mai rapid si simplu.
  Interesant care va fi procentajul cistigatorilor de viza de a ramine in Moldova.Foarte mic.
  Deci care este un motiv firesc pentru care nu face de aplicat la loterie?
  Aplicarea la loterie oare micsoreaza sansele de a obtine o viza?(dupa ce ai aplicat la loterie)
  In alte cuvinte:
  Care sunt minusurile reale in cazul aplicarii la loterie?

 16. Anatolie Says:

  Eu cunosc personal 8 persoane care au câştigat loteria Green Card. Din aceste 8 familii, 4 nu s-au folosit de acest câştig. Desigur nu e o statistică foarte reprezentativă, însă asta m-a determinat să scriu acest articol.

  Nu e nici un motiv personal de ce n-ar fi bine să apelezi la loteria Green Card. Dar dacă nu planifici să emigrezi - fă un bine şi nu apela, deoarece scazi şansele de câştig a tuturor, inclusiv a prietenilor şi rudelor tale.

 17. IO Says:

  Aplicarea la loterie oare micsoreaza sansele de a obtine o viza?(dupa ce ai aplicat la loterie)
  aplicarea la loterie nu afecteaza cu nimic obtinerea altor vize, uite daca ai si castiga loteris si ai aplica la GreenCard deja e alta treaba…

 18. Tanika Says:

  Salut Anatolie! Uite ca azi intimplator am descoperit acest site si sunt foarte multumita de informatia ce o gasesc aici. De fapt, am citit foarte mult despre loteria Green Card pe internet (pe site-uri oficiale) si informatia descrisa de tine e veridica.Mersi foarte mult ca mai deschizi ochii si celor care nu-si prea dau seama de realitate si incearca sa nege unele lucruri.
  Dar vreau sa stiu parerea ta in cazul meu.
  Am absolvit Colegiul de Informatica si Juridica din Chisinau facultatea Contabilitatea Economica, specialitatea contabil-programator. Am diploma de bacalaureat. Cindva dadusem documentele la sectia fara frecventa la Contabilitate la ASEM, am studiat un an de zile si din cauza programului foarte incarcat la servici am abandonat Academia cu promisiunea fata de mine ca cindva ma voi restabili. Anul acesta implinesc 8 ani de experienta in functia de contabil-sef.
  Vreau sa stiu ce sanse am? si la sectia studii din formular DV2009 ce ar trebui sa scriu?

 19. Anatolie Gavriliuc Says:

  Tanika - Merci pentru apreciere!

  Referitor la sanse -
  Din punct de vedere a loteriei, dimploma de bacalaureat e destul sa treci cerinta fata de studii. Plus, ca mai ai si 8 ani de experienta de lucru.

  Dn punct de vedere a gasirii de lucru aici in SUA (daca castigi loteria) - e o alta chestie. Din momentul cand/daca castigi loteria trebuie sa incepi activ sa rezolvi cum vei supravetui in state.

  Succese!

 20. Gulivers Says:

  Interesant articol. Multsumesc mult!

 21. Ruslan Says:

  Anatolie Gavriliuc: mai bine ai spune la public cum tu cu mentalitate de european/american(numai nu Moldovan) ai ajuns in USA, cred ca multi i-si vor schimba parerea despre tine…

  P.S. fiecare se discurca cum poate si nu invata pe altii cum sa o faca… cind singur ai puf pe botisor

 22. Rufus Says:

  Ruslan, dap cate articole a scris Anatol pe-aci despre experienta proprie,… mai rasfoieste site-ul.

 23. Vega Says:

  Moldoveni…, fricken envy 2 each other…, da cat se poate…

 24. Mari Says:

  da…..frumos…..amuzant.. :)..frumoasa-i viata si anume datorita celor lipsiti de educatie!
  Dar cum nimeni nu-i perfect….multa bafta si spor in toate celor lipsiti de cei 7 ani de acasa…
  tuturor celorlalti…La multi ani si multa sanatate in anul care vine sa le puteti face pe toate cele dorite…
  best wishes especially to u Anatol,admire your work …thks

 25. Ally Says:

  Salut,
  ezista cineva pe acest forum care a castigat loteria 2008 si se pregateste pt interviu,am f multe intrebari la acest caz,va rog sa raspundeti.Multumesc

 26. Mari Says:

  buna Ally…astept si eu ceva noutati……ai aplicat si tu ?
  o zi buna…..

 27. Vitalie Says:

  Cred ca in privinta vizelor castigatoare nu e asa de simplu cum afirma Anatol. Numarul de vize obtinute variaza an de an. In anul 2002 de exemplu imi amintesc ca erau in jur de 400 de vize obtinute de moldoveni. Informatia data se poate de precizat in statistica vizelor obtinute pe adresa travel.state.gov. Daca nu ma gresesc exista limita doar pe cele 5 regiuni ale lumii in care e impartita conventional loteria. Unicul moment legat de limitarea Green Card de obicei se refera la tarile mari de unde in ultimii 5 ani au emigrat in SUA prin orice metode (nu numai Green Card) mai mult de 50000 de persoane. Pentru a redobandi dreptul la loterie tara in cauza trebuie sa coboare sub nivelul de 50000 de imigranti luati in total pe durata ultimilor 5 ani. In cazul Moldovei asa pericol nu exista si respectiv Moldova intotdeauna va avea dreptul sa participe la loterie. E destul sa ne gandim logic ca putin probabil ca o tara asa mica ca Moldova sa castige un numar de vize care ar depasi esential datele statistice. Loteria se joaca in cadrul regiunii nu al unei tari anumite si limita probabil e divizate egal cate 10000 de vize. Numerele de loterie se incep cu abreviatura regionala, care pentru Europa este EU. Astfel daca sa admitem ca intr-un careva an basarabenii ar avea si o mie de vize castigate nimeni nu ii va limita artificial atat timp cat numarul de vize alocate Europei nu va depasi cele 10000. Dar si in acest caz de obicei in cadrul loteriei sunt alocate nu 50000 vize anual ci in jur de 100000 cu scopul de a elimina dependenta de acele persoane care se vor rasgandi. Deci Europei ii revin 20000 de vize potentiale. Asa ca concluzia este: poti si sa castigi viza, dar daca numarul de ordine al interviului de la ambasada este mai mare decat 50000, exista o sansa reala de a nu obtine viza daca 50000 de cereri vor fi deja satisfacute (acei care se rasgandesc evident ca nu nimeresc in totalul vizelor inmanate deja). Teoretic s-ar putea de presupus ca daca sa zicem 100 de moldoveni din 200 de norocosi au renuntat la viza, ei micsoreaza sansele la 100 de europeni, dar sa afirmam ca ei micsoreaza sansele anume la 100 de moldoveni e practic imposibil. Nu vreau sa spun ca e o practica buna de a “ocupa” locul cuiva, dar ca sa fim realisti sansa de a concura anume cu un alt moldovan este aproape nula. Scuzati daca e cam un pic confuza explicatia, dar cred ca care doreste sa se clarifice cu mecanismul loteriei poate sa gaseasca informatie mai detaliata pe net.
  Cu respect, Vitalie, Syracuse NY.

 28. Eugeniu Says:

  Care-i cel mai bun mod de a initia o procedura de imigrare fiind in SUA?
  Stie cineva daca intrarea in loteria pentru un Green Card influenteaza probabilitatea de a-ti reinoi viza curenta?

 29. Rufus Says:

  depinde pe ce viza esti, da mai multe detalii despre statut.
  daca doar participi la loterie atunci asta nu influenteaza viza curenta.

  PS.
  Scrieti pe forum, e mai comod.

 30. Rufus Says:

  http://www.labordei.com/forum/

 31. Ruslan Says:

  Din pacate nu am stiut ca 22,23,24 sunt avocatii lui Anatol asteptam replica de la el nu de la persoane terte cu 7 ani de acasa ce nu au idee de esenta problemei…
  …odata ce cineva a cosumat timp pentru a culege informatie despre ceva si pentru a aplica pentru ceva aceasta inseamna ca persoana data este interesata si nu conteaza daca va avea suficient bani, posibilitate, timp, dorinta, noroc ….. loteria e publica si participa toti ce se califica…

 32. Anatolie Says:

  Ruslan, cumva implici ca am facut ceva ilegal?

  La subiectul problemei - iti scapa esenta. Nu e vorba ca toti pot participa la loterie. Se pare ca consideri normal sa acaperi resurse de care nu ai nevoie, fara a te gandi la cei din jurul tau. Saracia fizica si spirituala a moldovenilor e perpetuata in ciclu - “Nici eu sa nu am, nici vecinului sa nu-i dau”. Nu m-as mira daca consideri donatiile si actiunile de binefacere o idee fara merit.

 33. Ruslan Says:

  Eu cred ca fiecare decide ce ii trebuie si ce nu - expresia: …nu incerca ca nu ai nevoie si nu iti trebuie … mia imi trebuie mai mult… e gresita din start.
  Eu tot particip de mai multi ani si nu am noroc… acest fapt nu imi permite sa zic ca cineva e stupid si nu ar trebui sa participe. Nu cred ca invinuirea cuiva nu e corecta. Loteria e publica si participa toti ce se califica – si respect oamenii ce nu arunca cu pietre in gradina straina dar se uita la el sub nas.
  Numai acel ce incearca reuseste – asa a fost si va fi si nu vad nimic comun cu “Mintea moldovanului” – ieste o lupta de supravetuire naturala…
  P.S. numic personal - e doar parerea mea referitor la articol si nu o impun nimanui…

 34. Ruslan Says:

  In al doilea razboi mondial tot se facea o binefacere de lichidare a evreilor si de mentalitatea lor.
  Stii cine au fost bineficiarii…. ei tot vroiau sa traiasca frumos si ca nu le incurce nimeni.

 35. Anatolie Says:

  Ruslan -
  esti si demagog - cum holocaustul se echivaleaza cu binefacerea? Apoi citezi “expresia: …nu incerca ca nu ai nevoie si nu iti trebuie … mia imi trebuie mai mult…” - de unde ai luat-o? Tot tu o afirmi si tot tu o contrazici? Apoi, zici ca respecti oamenii care nu arunca cu pietre in gradina straina. Asa si faci tu acuma?

  Paremise te-ai incalcit cam prea tare in “lupta de supravetuire naturala…” a ta. Prin cooperare poti capata mult mai multe decat singur impotriva tuturor.

 36. Ruslan Says:

  Anatol - totul e relativ pentru cineva era holocaust dar pentru cineva binefacere. La fel cum tu afirmi ca cineva e disperat de saracie… care e criteriul saraciei?
  Ce inseamna “Mintea moldovanului” – mintea mamei tale, a tatalui tau, a buneilor tai a fratilor tai… Ce drept ai sa critici o mentalitate a unui popor intreg – aceasta e stima fata de neamul tau???
  Acum hai sa admitem – totul ce faci tu nu are sens pentru cineva… cineva poate sa trateze ca iesti un zgircit si sarac la minte ca ocupi locul ce il ocupi – nu e mai bine sa faci binefacere sa te inchizi in casa si sa nu mai iesi de acolo sa dai voie la altcineva sa-ti ocupe locul tu doar iesti “bogat”… de ce ai aceia ce in final nu iti va trebui(odata si odata vei deceda) de ce sa nu dai la altul nu???
  Si daca iesti asa de binevoitor si “bogat” zimi si mia citi copii orfani din MD ai ajutat sau si ei sunt saraci si disperati si desigur nu le trebuie nimic – ei tre sa iti faca tia binefacere sa iti fie bine…???

  Morala: “nu judeca si nu vei fi judecat…” - fiecare decide ce ii trebuie si ce nu si nu e dreptul nostru de a judeca deciziile oamenilor atata timp cit nu este incalca legea stabilita…

  Iar referitor la invinuire – stii vorba ceia “cine nu are pacate sa arunce primul in mine cu piatra…” – sper ca e clar mesagul.

  P.S. green card loteria e publica si participa toti ce se califica si doresc…

 37. Anatolie Says:

  Una din cele mai mari gogomanii care am auzit-o in viata mea! Nici insasi regimul nazist nu califica holocaustul ca binefacere! Iar pentru Ruslan e totul relativ - noaptea-i zi si ziua-i noapte, pai ce mai insiri pe aici pareri “relative” care de fapt nu au nici un sens? E un exercitiu de sofistica, sau ai ceva de spus?

  Anume din cauza ca pentru 90% din moldoveni “totul e relativ” si nu vad diferenta intre holocaust si binefacere, intre comunisti si libertate, intre a rupe un bun careva sau a investi in viitor - si viata e asa de rea, tara asa de saraca si fara viitor.

  Repet - toti care vor pot participa la loterie. Chiar si cei care nu se califica, chiar si cei care nu vor. Eu simplu vreu sa-i indemn pe toti sa ia 5 secunde sa se gandasca daca le trebuie inainte de a apela. Si daca trebuie - tot aici am scris si toate instructiunile cum s-o faci! Insa pentru Ruslan conceptul de a avea grija de cei din jur si sa nu irosesti degeaba e prea strain si il confunda cu un interes meschin de a acapara mai mult pentru sine.

  De binefacere - macar stii ce inseamna asta? Cu atat mai mult ca se face nu pentru a te lauda?

  Sunt cetatean american. Nu am nevoie de sanse suplimentare. Si nici n-am irosit castiguri de loterie. Simplu m-a intristeaza de fiecare data cand vad ca cineva a castigat loteria si stia din start ca nu se va folosi de oferta.

  Dreptul meu de a critica - e dreptul fundamental de a avea o parere si a o exprima liber. Si respect acest drept chiar si pentru tine. Insa se pare ca ai venit aici nu atat pentru a-ti expune parerea, ci simplu de a ma ataca personal, din simplul motiv ca nu ti-a placut ce-am scris in unul din articolele mele. Si cel mai trist - nici nu ai un alt punct de reper inafara de faptul ca simplu nu-ti place ceva.

 38. Horia Says:

  Ruslan,

  Stiu ca ai mentionat mai sus ca doresti sa te “duelezi” cu Anatoline 1 la 1, dar am hotarit sa-ti scriu si eu citeva cuvinte. Anatolie aici nu a stabilit in ce situatie poti aplica la loterie si in ce situatie ar fi mai bine sa nu aplici. Situatia fiecaruia e diferita si e responsabilitatea fiecaruia sa fie onest cu sine si sa cintareasca bine lucrurile inainte sa ajunga la concluzia ca da, daca cistig la loterie o sa pot satisface conditiile si cel mai probabil voi primi viza. Insa la fel cum a mentionat Anatolie, sunt situatii cind e clar ca nici un gind nu s-a dat la ce va fi daca persoana data cistiga la loterie si acel cistig al loteriei nu este valorificat de un moldovean ( ca e vorba de tine, de mine, de Anatolie, etc). De exemplu, Persoana X cistiga loteria DV 2008 si hotaraste sa mai aplice si pentru DV 2009. In situatia data, depinde de multe lucruri daca hotarirea a fost egoista sau nu. Daca case number e mare, el ar avea motivul sa creada ca poate nu va reusi sa intre in acele 50,000 de vize si atunci are tot sensul sa mai aplice o data. Insa daca are case number mic, atunci eu as spune ca a actionat egoist si ca a prejudiciat nefondat sansa altora. Anume asa actiuni Anatolie incearca sa le previna, pentru a acorda sansa celor care intradervar ar putea sa primeasca viza si sa vie in SUA. Anatolie nu are nimic de cistigat prin aceste sfaturi. Apropo, si el cred ca ar putea sa participe la loterie. Are dreptul, insa cred ca si tu esti de acord ca un cetatean american participind la loterie ar fi absurd si ar micsora sansele altora ca mine si ca tine, si nu am fi prea bucurosi de asta.
  In alta ordine de idei, cine sa critice neamul nostru daca nu in primul rind noi? Pe o alta tema, o persoana insista ca strainii n-ar avea dreptul sa ne critice, si daca nici noi nu avem dreptul cum spui tu, atunci nimeni nu are dreptul sa ne critice… Wow ce bine. Ne balacim in iluzii si nimeni nu ne trezeste la realitate. Da, totul este relativ, insa cind majoritatea are aceeasi pozitie relativa, relativul tinde sa devina absolut.
  Iti urez bafta si sa primesti plicul pina in iulie si sa-l folosesti cu prisosinta!

 39. Ruslan Says:

  Citez articolul:
  “Mintea moldovanului” - “dă să particip la loterie, da’ dacă câştig văd ce fac”. „Mai ales că e gratis!” „NU APELA dacă ştii că în decurs la un an nu vei putea emigra în SUA!” – eu nu stiu exact ce va fi cu mine in o saptamina nu tocmai peste un an si cred ca voi la fel nu stiti ce va fi cu voi peste un an. Am mai zis ca daca cineva a consumat timp si a aplicat inseamna ca el e cointeresat si nu conteaza daca el are o baza ferma - isi deschide o perspective de inbunatatire a vietii (daca el asa crede) . Poate fi si cazul cind cineva ferm convins nu pleaca iar cel ce nu era convins pleaca deoarece a avut o optiune si a folosito…
  Eu stiu persoane reale care au dorit sa plece au cistigat si nu au plecat altii nu erau convisi ca vor pleca si au plecat… asa ca articolul doar descurajeaza oamenii.

  Apropo holocaustul a fost doar un exemplu ca totul poate avea latura pozitiva depinde ce scop pui… asa exemple pot fi mii…

  Mii absolut totuna ce pareri au marii aparatori ai acestui site…
  Toate comentariile mele au avut scopul sa atentioneze cititorii ca articolul dat e de KKT.
  Si daca cineva doreste sa aplice - sa o faca – daca ai un scop atunci il obtii chear daca iesti sarac si nu ai bani si toti zic ca nu e pentru tine…

  Si ce inceamna a rupe si a investi – te rog sa-mi dai o definitie exacta la cele doua. Spui niste aberatii fara a specifica exact definitiile. Exemplu: fiecare angajator ia o persoana pentru ca persoana data sa aduca cit mai mult venit si sa ii plateasca salariul cit mai putin… ce este aceasta „investitie” sau „rupe”?

  Nu mai „lupt” cu voi… sunteti cei mai „bravo…”, imi pare rau ca v-am atis orgoliul… va las in pace sa va laudati unii pe altii, sa divizati oamenii in “saraci”(calitatea joasa) si “bogati”(calitatea superioara) si sa va bucurati de veata „bogata care o aveti in USA”. Mam plictisit sa va lamuresc aceia ce nu veti intelege degraba… De ce majoritatea ce pleaca din MD incep sa critice poporul caruia ii apartin(doar au fost parte componenta a lui…) – probabil ieste o boala…

  Poporul are dreptul sa il critice acela care a facut ceva pentru el nu eu, Anatol sau altcineva care a figit din tara ceia pentru o veata mai frumoasa… Noi nu am facut nimic pentru MD doar am luat mentalitatea…

 40. Dorian Says:

  ToT RESPECTUL RUSSIAN

 41. Dorian Says:

  Da mai nene te dai k iesti cu Dumnezeu si esti cu Dra….! Acolo pe capu tau.mai invata de la Rusian

 42. Anatolie Says:

  “Russian”? Ha-ha! :) Buni suporteri, de aceeasi teapa!

  Ce incerca Ruslan sa spuna (si nu prea a reusit) se reduce la cateva puncte - ca nu stii din timp daca vei putea folosi castigul sau nu, ca la fiecare e situatie individuala, si ca nu e bine de criticat Moldova sau moldovenii. In primul rand - ma refeream la cazurile celor care stiu din timp ca nu vor pleca. In al doilea rand - Moldova si moldovenii trebuie criticati de sa mearga fumul, ca minte vad ca nu prea este (nu ca n-as fi si eu moldovean, si nu ma dau intr-o parte).

  Ruslan, Dorian -
  Pe semne texte mai sofisticate nu sint pe intelesul vostru. Cititi aici - Loteria Green Card, am scris acolo cum sa apelezi la loterie (inca vre-o opt ani in urma).

 43. mihai Says:

  Ruslan, tu aberezi cu totul. Ia incearca sa iesi putin din tine si uite dintr-o parte la tine si la toti ceilalti, poate incepi sa gindeshti mai obiectiv.

 44. Andrei Says:

  Noroc la moldoveni
  am o intrebare, daca poate cineva sa dea ceva informatie cit mai corecta, deci sint in SUA pe J1, am sansa de a ma casatori cu o domnisoara cetatean american, desigur mai mult pentru acte, poate cineva sa-mi spuna care e procedura, cum sa fac aplicatie, cit timp ia toata chestia asta, si desigur daca dau drept de munca si peste cit timp?
  trebuie avocat ceva sau se poate si singur?
  va rog frumos, urgent.
  Multumesc
  succese la toti moldovenii in SUA

 45. vasile Says:

  Salut!!!
  Stie cineva vreun forum al moldovenilor din Australia???
  Astept raspuns.
  Best regards

 46. Maxim Says:

  mdaaa…e interesant c e e aici …. voi spune eu mai tirziu cum e sa cishtii un GRENCARD..sunt anuntzat ca am cishtigat deci ashtept plecarea la ambasada ….offfff

 47. Adi Says:

  Sunt deacor cu Anatolie si sustin apelul dinsului, intradevar daca nu doriti real sa emigrati mai bine nu aplicati la loterie, chiar si eu personal cunosc persoane si familii care au cistigat dar nu au plecat…de aceea vin si eu cu un astefel de apel, gonditi-va foarte bine inainte de a aplica pentru loterie daca doriti sa emigrati cu certitudine…daca nu lasati altora o sansa care intradevar doresc sa emigreze. va multumesc

 48. Milka Says:

  Salut la toti,
  Sunt un cetatean roman si pe 14 iunie 2009 m-am casatorit cu un cetatean american. In luna septembrie am apicat pt o viza de turist si binenteles ca am fost refuzat. Decembrie 2010 sa nascut bebelusul nostru si in martie anul acesta vrem sa aplicam pt green card. Vrem sa ne stabilim aici insa cred ca acesta este singura mea sansa de a-mi putea vizita toate rudele si priet partenerului meu pe care i-am facut prin intermediul internetului. Am o mica dilema si vreau sa va cer parerea. Pe buletine noastre sunt trecute aceleasi adrese(a parintiilor mei) insa noi stam cu chirie in alta parte. Credeti ca este vreo problema daca dam adresa la care avem amandoi adresele?

 49. Ruxandra Says:

  2 Anatolie, Salut as vrea sa-ti acord o intrebare…practic o saptamina in urma am avut interviul cu privire la primirea vizei J-1- work and travel…din pacate am primit refuz intrucit am luat selfplacement si trebuia sa-i acord un nume anume de prieten care m-a ajutat sa primesc job - offerul…insa din pakate nu am putut raspunde la aceasta intrebare caci persoana ceea nu se afla in baza lor de date(care au fost in usa si s-au intors)..in fine…in caz daka totusi gasesc argumente ferme aferente cererii numelui persoanei, as putea sa primesc raspuns pozitiv cu privire la viza-desigur dak apelez a 2 oara?…sau another question-care ar fi sansele sa primesc viza de lukru, daka voi fi incadrata la un serviciu aici-in moldova ce imi va face o scrisoare de recomandare pentru job in USA?

 50. daniel Says:

  buna ziua,am cistigat grencardul si ma intereseaza daca am fost judecat am sansa de a pleca in sua?prima judecata a fost 2 ani in urma incercam sa trec prutul,si mau prins pe hotarul md linga prut si mau amendat cu 400 de lei,a doua oara jumatate de an in urma am facut accident in stare de ebrietate,permisu nu mi lau luat,miau dat doar ceasuri in folosul statului,mersi dinainte

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>