Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/theme.php on line 506

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 67

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 68

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 69
Anatolie » Blog Archive » Loteria Green Card

Anatolie

integrare fără asimilare

Loteria Green Card

Posted by Anatolie Gavriliuc on May 3rd, 2004

Green CardATENTIE: Materialul dat este actual la momentul ultimei editari - Mai 2007. Informatia critica prezentata mai jos poate sa se modifice fara aviz. Te sfatui insistent sa verifici actualitatea datelor la situl Departamentului de Stat SUA.

Loteria Green Card official se numeste “Diversity Immigrant Visa Program”. Aceasta e cea mai simpla cale de a capata GreenCard. Si ce-a mai ieftina. Si ce-a mai rapida. Cum spun americanii: “What’s the catch then?”

In primul rand, sunt cerintele fata de aplicant - el trebuie sa fie cetatean al Moldovei (sau a unei tari admise la loterie) si sa aiba studii de colegiu (sau 11 clase) sau 5 ani de experienta pe o specialitate care necesita cel putin 2 ani de instruire.Alta problema e ca succesul depinde de norocul tau si probabilitatea e destul de mica. De exemplu, din toti aplicantii din Moldova in 2001 au fost selectati numai 461 (update: in 2007 Moldova a avut 273 de castigatori). Cazi de accord ca sansele nu-s prea mari (desi mult mai mari ca la loteria de stat!), da’ si tragerile se fac numai o data pe an. Deci, asta nu e o cale pe care poti miza la sigur.Desi reusita nu e garanata, face de incercat deoarece toate cheltuielile, de fapt, se reduc la completarea unei anchete pe internet. De-am mai usor ca asta - posmagii sa fie muieti! :)

In trecut ancheta era trimisa prin posta, insa din 2003 ea se completeaza numai online, la US Department of State - http://www.dvlottery.state.gov/

Trebuie sa te previn de la inceput ca o sa gasesti prin ziare si (mai ales!) prin internet o multime de oferte de la tot soiul de firme de avocati de a te inregistra in loteria Green Card. Desigur ca pentru o plata “rezonabila” de vre-o $40-$50. Nici nu incerca treaba asta. In primul rand, o sa platesti bani pentru un serviciu care-l poate face si un scoler de clasa 4 cu acces la internet. In al doilea rand, care e garantia ca firma asta o sa-ti faca totul bine si de fapt o sa-ti trimita ancheta la timp si cum trebuie? Mai in scurt, completarea unei anchete simple de 5 minute nu costa banii si riscul cerut de dansii.

Ar fi o intrebare la locul ei aici - “oare de ce acest articol ar avea o informatie mai veritabila decat o firma de avocati care profesional se ocupa de asta?”. La o intrebare buna am un raspuns bun! Deoarece eu personal am facut asa, am castigat un Green Card si iata ca scriu acest articol de aici din SUA. Plus, cunosc multa lume care a completat ancheta personal si au castigat loteria.

Deci, primul pas consta in completarea unei anchete online. Daca n-ai castigat - nimic nu se mai intampla. Mai incerci anul viitor. Iar daca ai fost selectat - o sa-ti vina prin posta un colet cu instructiuni detaliate ce faci mai departe. Si nu te deranja, mai departe totul n-o sa te coste mai mult de vre-o $300 pe fiecare membru al familiei (platite la ambasada SUA plus vre-o doua cheltuieli marunte).

Toate instructiunile cum se completeaza ancheta sint oferite in limba rusa si romana la Departamentul de Stat al SUA aici - http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html

De exemplu, instructiunile pentru DV-2008 in limba romana - http://travel.state.gov/pdf/RomanianDV2008.pdf si in limba rusa - http://travel.state.gov/pdf/RussianDV2008.pdf

Citeste in continuare toate detaliile.

Daca esti in SUA si vrei sa primest plicul aici, atunci indica adresa ta din SUA. In caz de castig tu nu trebuie sa te intorci in Moldova. E posibil numai sa ai nevoie de careva documente din Moldova sau care pot fi obtinute din Moldova, asa-ca ar fi bine sa ai pe cineva acolo care te-ar putea ajuta cu asta.

IMPORTANT: Trebuie sa completezi ancheta online numai o singura data! Daca o trimiti de mai multe ori o sa fii decalificat si scos din participare la loterie. Numai o singura ancheta e permisa pe fiecare persoana.

Iar pentru cei mai smecheri - exista o singura metoda de a mari sansele de castig. Desigur ca are sens de trimis o ancheta pentru sot si alta separata penru sotie. Daca unul castiga - toata familia primeste Green Card-uri.

Alta notita - daca nu intentionezi sa emigrezi n SUA, fa un bine si nu trimite ancheta. In caz ca o sa castigi - o sa i-ai castigul potential al altui doritor de a pleca in SUA. Eu cunosc doua familii care au trimis anchete si au castigat, insa nu aveau intentia sa plece in SUA de la bun inceput si nici nu s-au folosit de ocazie. De ce ei asa au facut? Posibil ca-i firea moldovanului - “nici eu sa nu am, nici vecinului nu-i dau”.

Sa zicem ca te-a auzit Domnul (ceiea ce din suflet i-ti doresc!) si cam peste vre-o jumate de an i-ti vine un colet grosut cu felicitari si instructiuni. Ce faci atunci?

Simplu. Citeste "Loteria Green Card - partea II"

252 Responses to “Loteria Green Card”

 1. Octav Says:

  Atentie !!!
  Ultima noutate este ca incepand cu anul viitor loteria va fi in forma electronica (online). Mai multa informatie vezi la www.state.gov/r/pa/prs/ps/2003/23329.htm

  Anatolie, cred ca o sa trebuiasca de modificat aceasta pagina, intrucat aplicarea pe posta s-a terminat !!

  Octav

 2. Octav Says:

  o mica precizare:

  cand am spus “incepand cu anul viitor” am avut in vedere loteria urmatoare DV-2005, la care se va aplica acum la sfarsitul anului 2003, adica este imediat urmatoarea.

  O sa fie mare jale pentru firmele care faceau bani pe aceasta loterie. :)
  Octav

 3. maria Says:

  salut, tuturor.
  eu am controlat informatia referitor la implinirea formei pentru green card on line, si am o intrebare. Ei nu spun nimic despre plata, dar eu am gasit un site care cere bani pentru asta. Adresa e: http://www.usais.org/gcl_application.htm
  va rog sa o controlati, si spunete-mi ce crede-ti, eo companie care vrea sa faca niste bani, sau ei intr-adevar au hotarit sa puie un pret pentru a participa la loterie?
  Multumesc anticipat!

 4. Anatolie Says:

  Participarea la loterie e GRATIS. Sunt multe firme care incearca sa capitalizeze pe vizitatorii creduli si neinitiati.

  Vezi informatia completa la situl Departamentului de Stat SUA la http://travel.state.gov/dv2005.html precum si discutia despre asta pe forumul comunitatii la [art=7]

 5. Vitalie Says:

  Anatolie!!!
  Spune-mi te rog frumos daca mai pot aplica anul acesta la Loteria Green Card prin plic sau tre de aplicat electronic,si in ce termen se fac aplicarea,tot asa de la 7 oct -6 nov 2003???????

 6. octavian Says:

  As dori mult sa aflu daca eu ca student pot participa la Loteria Green Card prin plic asa cum a-ti lamurit dvs,altceva,cam cat ma va costa,si daca particip la aceasta loterie si nu castig mai pot participa pentru visa?

 7. radmyla Says:

  am cistigat in acest an green card. delema:printr-o firma. ma va costa c-am 4500-5000$. in cit timp(aproximativ) imi v-oi putea recupera banii in sua? poti sa-ti afli num. de inrejistrare(ca cistigator) undeva?

 8. Anatolie Says:

  Vitalie -
  In 2003 se vor accepta numai anchetele online. Prin posta nu se va accepta.

  Octavian -
  Pentru a participa la loterie sunt puse niste conditii referitor la studii si/sau experienta de lucru. Acuma nu am timp sa ma uit, insa poti citi toata informatia la situl Departamentului de Stat SUA la http://travel.state.gov/dv2005.html

  radmyla -
  Totul depinde de tine. E greu de spus ceva la general, insa sa nu crezi ca-i usor de facut banii in SUA, in special pentru un nou-venit. As spune ca mai in toate cazurile e mai bine sa platesti acum mai putin decat mai mult mai tarziu (sa zicem, intr-un an).

 9. Veaceslav Says:

  Si totusi se expediaza prin internet,adica trebuie de scanat? Ori se expediaza prin posta,anul 2004.

 10. OCTAVIAN Says:

  Salutare p/u Anatolie care mi-a raspuns la intrebarea mea.Am intrat pe travel.state.gov/dv2005.html si acolo am gasit www.dvlottery.state.gov p/u ca sa ma inscriu dar,surpriza,pagina nu merge ori poate o sa fie disponibila numai dupa 1 noiembrie????ROG MULT SA-MI RASPUNDA CINEVA!!!!

 11. OCTAVIAN Says:

  Noroc.O intrebare mai practica daca se poate:cum expediez eu fotografia mea celor de la www.dvlottery.state.gov????

 12. Anatolie Spascu Says:

  Salutari la toti cei ce sunt in US, si un sfat celora ce apeleaza la Green Card, nu costa nimic, nu fiti creduli in firme sau in Site-uri, totul e absolut gratis.

  Si inca ceva, viata si banii in SUA sunt cam “amari”….

 13. Lilian Says:

  Salutare!

  La adresa http://www.dvlottery.state.gov/photo_process.php exista posibilitatea verificarii pozei la corespundere cu cerintele formularului de inregistrare pentru loteria vizelor. Am incercat sa validez o poza (format JPEG, 360×240 pixels, 24 bit culoare) si am primit de fiecare data un raspuns diferit:
  sau “You must select a picture”
  sau “Your picture must be in JPEG format”
  sau “Your picture is valid”
  Si bagam de fiecare data aceiasi poza!? Ma poate lamuri cineva?

  Merci,
  Lilian

 14. igor Says:

  pentru Vitalie:
  da, poti aplica, dar numai on-line. Uite-te aici:
  http://travel.state.gov/dv2005.html
  Pentru toata lumea: LOTEIRA este GRATIS. Toate firmele care propun ajutor, doar mint, si in cel mai bun caz, vor aplica in locul Dvoastra, sau pur si simplu vor lua paralele.

  J1,F1 - nu am nimic comun cu viza. Poti alica fara grija precum la loterie atat si pentru J1.

  Poti sa aplici in fiecare an, chiar daca cistiti si ai placere sa mai incerci soarta inca o data, poti aplica (parca asa) :)

 15. Iuliu Says:

  Oamnei va rog sa-mi spuneti cam ce cheltuieli voi trebui sa suport in caz ca voi cistiga la loterie?
  Sau de cind au fost scrise articolele de mai sus situatia nu s-a mai schimbat?
  Si cum oare se face sa prezinti in locul celor $5000 pentru a primi viza, certificat ca te asteapta un loc de munca in Sua? Poate are cineva experienta cu angajarea in Sua fiind aici?

  thanks anticipat.

 16. Anatolie Says:

  Oferta de lucru pe numele tau trebuie sa fie cu un salariu care ar acoperi toti membrii familiei tale. Posibil ca ambasada se conduce de U.S. Poverty Guidelines

 17. Laly Says:

  Buna Anatol!Te rog sa-mi spui,ca sa emigrez in SUA numaidecit trebuie sa am o familie,adica sa fiu casatorita?
  Merci!

 18. Anatolie Says:

  Prezenta familiei nu influienteaza procesul de emigrare.

  Poate numai daca sotul ar fi cetatean american… ;)

 19. VICTOR NITA Says:

  SALUT,
  SI EU M-AM INSCRIS LA LOTERIE ANUL TRECUT PRIN SISTEMUL ELECTRONIC… IN SITUATIA FERICITA CA AS FI UN CASTIGATOR CU CE ATI PUTEA VOI SA MA AJUTATI PENTRU INCEPUT???
  CARE DINTRE VOI IL CUNMOASTE PE DOGARI NICOLAI(COLEA) SI VICTOR CRISTIAN DIN CHISINAU, AMUNDOI LUPTATORI IN RAZBOIUL DIN AFGANISTAN ETC., AM LUCRAT IN BUCURESTI IMPREUNA LA O FIRMA DE PROTECTIE…
  VA ASTEPT CU UN RASPUNS!!!

 20. Laly Says:

  Merci mult!:)

 21. Victor SLANINA Says:

  Cata panica degeaba din cauza unei cereri de participare in forma electronica :) Moldoveni, manca-ti-ash :). Anyway, fie ca cei care vor cu adevarat in SUA sa ajunga acolo ca sa-si dea seama ca acolo nu e paradisul (asta in cazul in care nu au mai fost pe acolo inainte). Chiar si eu m-am saturat de frigul de la Montral si vreau prin Honolulu sau macar in Miami. Oricum, daca cineva vrea sa emigreze in Canada, provincia Qubec (francofona, manca-tsi-ash!:)), notati situl: www.immigration-quebec.gouv.qc.ca E situl oficial al guvernului Qubecului, fara nici o vrajeala cu avocati si consultanti in emigrare (le-ash da foc la toti, locul lor e in infern:)). Acolo gasiti toata informatia, precum si linkuri spre emigrarea in partea anglofona a Canadei (uuuuuuuuuu), adica spre situl www.cic.gc.ca . Oricum, fratii romani (care frati romani bah Victore? Toti suntem romani!) au facut un site foarte si foarte bun despre emigrarea in Quebec, www.montreal.ro Acolo gasiti tot procesul pe care trebuie sa-l urmati ca sa ajungeti in Qubec (cu informatii si linkuri si intrebari de la interviu, pe scurt - PARFUM fratilor). Sanatate !
  P.S. Tolean, nu-i nica ca eu asa vstrevesc aishi cu Canada me? Sper ca nu !:)

 22. Tudor Says:

  baeti cind vor fi rezultatele la loterie green card in anul acesta si cum se poate de aflat???

 23. ROBERT Says:

  salut tuturor,
  pot sa ma consider putin mai norocos,dar problema mea care ar fii.
  Sunt casatorit de 3 ani cu o rezidenta ,si daca vreti sa ma credeti nici pana acuma nu am ajuns in SUA.Am incercat toate posibilitatile si nu stiu ce sa mai fac.
  EU va intreb pe voi acum, cum sa procedez ca sa ajung acolo si daca este o posibilitate ca sotia sa ma scoata din tara si daca se poate ce trebuie sa fac si unde sa merg.
  smaille2001@yahoo.com

 24. maya Says:

  Daca sotia ta este rezidenta si nu cetatean al SUA atunci nu poti sa faci nimic decit sa mai astepti 2 ani pina cind sotia ta va fi cetatean american.

 25. Ana Says:

  Cite persoane din Republica Moldova au participat la loteria Green Card SUA in 2003 si citi au cistigat?
  Multumesc!!!

 26. Anna Says:

  Ana eu as vrea sa te ajut dar eu nu pot, caci foarte multi oameni din Moldova joaca loteria Green card. Si acesta este visul a tuturor oamenilor din moldova sa pleca in alta tara.
  Eu as vrea sa fie numarul oamenilor care participa la Loteria Green card sa fie un numar mare, si de asemenea ca numarul cistigatorilor sa fie un numar foarte mare.
  Doresc la toti mult succes in viata!
  Domnul sa va ajute in toate!!!

 27. Octav Says:

  Ana,
  Uite rezultatele ultimei loterii DV-2005: http://travel.state.gov/visa/immigrants_types_diversity2.html
  daca-ti ajuta cu ceva. :)

 28. anacrozu@hotmail.com Says:

  Cine crede in Dumnezeu,ajunge oriunde.Trebuie sa speri la un viitor mai bun si ai sal ai.
  P.S.Ionel eu te iubesc!!!!!!

 29. Serii Says:

  O intrebare pentru Admin
  Am auzit ca in loteria Green card,decide soarta calculatorul, deci aceasta este inca un Lohotron.
  Cu respect Sergiu.

 30. ana Says:

  basarabeni!
  nu renuntati si nu disperati. eu am participat la lotereia 2002 si 2003 . nu am cistigat primul an, dar am reusit in al doilea.
  sunt in state LEGAL de 7 luni: am invatat engleza , am masina ( desi nu costa mai mult de 800$:)), am intors datoria de 4500$ inca pina la craciun, si acum am mai mult de 5000$ in cont.
  cum a mai spus cineva: cu ajutorul lui Dumnezeu e totul posibil!
  succes

 31. Elena Says:

  Mesaj pentru Ana.Ma ipresionat foarte mult succesele tale ,te flicit.Asi vrea sa ma contactezi daca ai posibilitate .Emailjardan_elena@yahoo.com

 32. Tatiana Says:

  Mesaj pentru Ana , care a cistigat la loteree si la ziua de azi are de toate cu ajutorul lui Dumnezeu.Buna, Ana! Ma bucur din suflet pentru succesele tale in America.Dar din pacate sunt si eu la fel de 7 luni legal,dar nu am dovedit atitea.Te rog, mult cotacteazama la adresa de email sau la tel.3473508662.As dori sa ne cunoastem mai bine. Bafta.Pa!

 33. Flaviu Says:

  cand si cum pot sa stiu daca am castigat la loteria vizelor?

 34. Lena Says:

  Flaviu esti instiintat prin posta daca ai fost selectat pentru etapa urmatoare.

  numai bine,

 35. ana Says:

  salut, Tatiana si Elena!
  mailul meu, la care ma puteti contacta:
  strateg800@ mail.ru
  sunt in net numai in wekend-uri ( ocupata, nu gluma;). pa

 36. Bogdan Says:

  Cat trebuie sa stai in SUA…ca sa indeplinesti conditiile pentru cetatenie..odata ce ai Green card?

 37. Consular Assistance, Inc. Says:

  P-u Bogdan,
  5 ani detinind green card sau 3 ani fiind casatorit cu un cetatean american

 38. protsap Says:

  si daca pachetul care-ti confirma ca ai castigat la DV 2006 nu ajunge la destinatar din intamplare sau intentionat? atunci ce? sau asta de asemenea se caracterizea prin “noroc”?

 39. Consular Assistance, Inc. Says:

  P-u protsap,
  Cam aceleasi ginguri i-i framinta pe toti care au participat la lotereie si nu au primit instiintarea prin posta. Sigur ca exista sanse sa nu ajunga plicul la destinatar dat fiind faptul ca instiintarile sint transmise prin intermediul postei simple (USPS), si aia cite o data o dau in bara, sau pierd plicul pina ajunge in localitatea respectiva sau nu-l pun in casuta postala corespunzatoare.
  Din pacate acest fapt nu pasa Departamentul de Stat. Anume din acest considerent, precum si multe altele, de regula se anunta de doua ori mai multi cistigatori pentru a fi “cositi” pina la etapa finala.

 40. Rada Says:

  Cistigatorul este informat si prin posta electronica si cum aceea chiar nu poate da gres, nu vad de ce ai putea sa-ti faci griji.

 41. sergiu Says:

  Hai, noroc, la totzi, site-ul este intradevar util shi interesant.Shtitzi, cam totul devine clar,mai ales dupa ce cashti bine ochii shi citeshti bine totul, dar eu am asha, o mica intrebare,cam naiva, pe care, cred eu, ar avea-o mai multzi basarabeni care ar dori sa plece spre “tzara promisiunilor”-the usa:bine, bine, sa presupunem ca un “srednestatisticheskii moldavschii grajdanin” (pentru cei la care le lezeaza auzul, imi cer scuze)cishtiga loteria greencard-pai de unde sa ia el vreo 10000 de $ pentru toate cheltuielile, a? OK,daca are “hat” in chisinau, poa’ so vinda, dar daca nu hata, dar nici de haleala nu-i prea ajunge, shi ele-ele face 150 $ pe luna, shi sta impreuna cu “radacii”? Realizez ca intrebarea-i cam naiva (shi parca cere raspunsul-bai, tu shi di pi luni ai chicat-n-ai capust, shezi acas), dar totushi poate s-ar gasi vreo “dobraia dusha” sa-mi dea vreun “hint” Dca este asha o persoana, chidanitzi un email la eurisko@tut.by-D-zeu le vede pe toate, shi “acolo” vetzi fi rasplatit().Thanks in advance.

 42. ana Says:

  sergiu daca esti cistigatopr–scrie iti pot da un telefon care te-ar ajuta.
  DAR NUMAI DACA ESTI CISTIGATOR!:7)

 43. Irina Says:

  Imi spuneti, va rog, in ce luna deobicei se afla rezultatul, daca esti sau nu cistigator?

 44. maria Says:

  aprilie-martie

 45. maria Says:

  sorry
  aprilie-mai

 46. Irina Says:

  Inseamna ca pe anul acesta de-acum s-au anuntat cistigatorii, da?

 47. protsap Says:

  deci in DV Lottery tre sa ai noroc de doua ori mai mult: norocul nr. 1 - ca sa castigi si, norocul nr. 2 - ca ajunga pachetul la destinatar. ar trebui astfel sa mai faca o loterie ca sa o completeze pe loteria mama - loteria “ghiciti-cine-o-sa-primeasca-pachetul?”
  De ce nu instiinteaza si prin posta electronica?

 48. Vanea Says:

  rezultatele pentru DVLottery 206 inca nu sunt kunoskute, inka nu asteptati nici un paket, nu va pierdeti speranta ka ar fi tfebuit sa vina in aprilie-mai, si inka nu a venit…

  http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html

 49. ana Says:

  raspunsul la mine a venit in august. am in vedere loteria. asa ca pina in octombrie tot pot sa vina.

 50. gheorghe Says:

  cind se incep inscrierile pentru green card 2006

 51. ana Says:

  inscriirele se incep in octombrie-noiembrie.
  dute la ambasdada sua in chisinau si ia instructiile ( in octombrie) sau gasestele on-line.

 52. Vanea Says:

  Inscrierile pentru DV-2006 s-au terminat demult,

  “The registration period for the DV-2006 Lottery ended at noon EST on January 7, 2005. Entries can no longer be accepted.”

  http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html

 53. Anatolie Says:

  Da, DV-2006 s-a terminat, Ana se referea la DV-2007 care ar trebui sa fie cam in aceeasi perioada anul acesta si o sa fie anuntata pe la inceputul lui octombrie. Urmariti stirile de pe labordei.com.

 54. Vanea Says:

  pentru cei care nu au rabdare sa astepte informatiile, va puteti uita direct acolo de unde izvorasc…

  http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html

  desigur urmariti si labordei.com, trebuie sa ne tinem impreuna, nu ?!

 55. Vanea Says:

  …cineva spunea ka cika DV-2006 este ultima loterie organizata de KCC, si mai mult nu vor mai fi,

  nu prea kred, deoarece nu am intilnim nikaieri oficial skrisa treaba asta…

  dar poate cineva shtie mai multe…

 56. Abordei Says:

  A fost discutata la congress in toamna despre asta, adica s-o anuleze, insa nu au ajuns la un numitor comun si nu au decis nimic.

 57. Danut Says:

  cind se incep inscrierile pentru green card 2006

 58. Vanea Says:

  Danut, cred-ca ai vrut sa intrebi de DV-2007 ?
  Caci DV-2006 s-a terminat deja… anul 2006 din dreptul “DV” nu inseamna anul cind se face loteria, dar e anul cind o sa te duci in USA daca o sa cistigi. Adica anul trecut (2004) la sf. de an, a fost organizata DV-2006, si cei care vor cistiga (rezultatele inca nu sunt cunoscute) vor pleca in USA la anul, adica in 2006.

 59. Gheorghe Says:

  Caut un sprijin financiar de a putea achita intii taxele
  consulare apoi alte cheltuieli pentru plecare, urmind sa le restitui in USA la conditii rezonabile in timp rezonabil.
  Am primit al doilea pachet(Green Card), dar “finansi poiut romansi” cum spun rusii.Voi fi FOARTE MULTUMIT, daca s-ar gasi cineva caruia nu i-ar fi greu sa ajute un conational,pamintean si un posibil ajutor in bisnesul personal(daca se va accepta).
  Voi fi foarte recunoscator pentru ajutor.
  Ma puteti contacta la email: zaiat@mail.md
  sau ghzaiat@mail.ru
  VA DORESC TUTUROR O ZI BUNA, MULTA-MULTA SANATATE SI MULT NOROC IN TOATE.

 60. Dumitru Says:

  Salutari tuturor!
  Am primit coletul DV-2006 cu formularele respective. Am dificultati la completarea acestora, si anume in formularul DS-230 Part II punctul 28. Voi fi foarte recunoscator pentru explicatii cat mai detaliate:
  1. Cine este “Petitioner” ???
  2. De ce am nevoie de el ?
  3. In caz daca “Petitioner” este persoana care ma va sponsoriza pe parcursul primulai an de existenta in US, insa eu sunt capabil desinestatator de a demonstra posesia sumeni necesare de bani, ce indic in formular ???

  Va multumesc anticipat pentru comentariile dvs.
  Cu respect ,
  Dumitru

 61. petru Says:

  1- petitioner, din cate imi amintesc, este persoana unde vei poposi tu prima data in sua.
  2- au nevoie de el si in special de adresa unde locuieste el, pentru ca dupa aia iti trimite “green cardul” pe adresa respectiva.
  3- petitionerul poate fi persoana care-ti va face affidavit of suport sau nu, oricum cred ca ai dovezi suficiente de a demonstra ca te vei descurca in primii ani in sua, dar totusi la interviul ambasadei e mai bine sa ai un affidavit of suport.succes si felicitari!

 62. Anatolie Says:

  Dumitru -
  “Petitioner” inseamna persoana care aplica pentru ceva. Nu prea pare sa fie sponsorul la care te referi. Include mai mult context la intrebarea ta ca sa fie mai clar despre ce merge vorba.

 63. Dumitru Says:

  Stimate Anatolie,

  Multumesc pentru comentariu.
  Terminul “Petitioner” eu tot il inteleg ca: persoana care aplica pentru ceva. Insa in formular DS-230 Part II (page 3; line 29) se pare ca se solicita alt ceva.
  Instructiuni pentru completarea formularului nu sunt, prin urmare mai mult context nu pot oferi. Voi fi recunoscator daca vei sacrifica un minut-doua ca sa activezi formularul ( http://foia.state.gov/FORMS/visa/ds0230.pdf ) si sa-mi scrii parerea ta ce de indicat in punctul “Petitioner” (page 3; line 29).
  Multumesc mult pentru timpul oferit.
  Dumitru

 64. Vanea Says:

  aici sunt o gramada de intrebari si raspunsuri, cititi si SUCCESS,
  http://www.ulitka.com/dv_faq.html

 65. tania Says:

  daca ai primit pachetul al doilea de la Diversity Visa 2005 si ai nevoie de un sprijin financiar si de cineva din SUA care sa demonstreze ca-ti asigura cazare
  suna:
  +17706163388(sun inapoi)sau
  0-796-64-720
  sau trimite un e-mail la adresa:
  tania2003cahul@yahoo.com
  i_alex71@yahoo.com

 66. Anatolie Says:

  Formularul trebuie sa fie completat pentru fiecare membru al familiei care va emigra, deaceea “Petitioner” e aplicantul principal, cel care a castigat loteria, deoarece el “petitioneaza” pentru membrii familiei sale.

  In cazul completarii pentru aplicantul principal, cred ca nu strica simplu de repetat numele/adresa lui.

  Formularul a fost alcatuit pentru mai multe cazuri (vezi ultima pagina, jos) si nu e prea clar in cazul loteriei. Pentru confirmare, la adresa indicata de Vanea ei indica aceeasi informatie.

 67. ana Says:

  stie cineva daca au inceput sa repartizeze pachetele pentru cistigatori sau e inca prea devreme? Am inteles ca de obicei, cistigatorii afla prin iulie-august, corect?

 68. Vanea Says:

  Ana, de inceput - s-a inceput transmiterea paketelor, dar inka nu s-a terminat…

 69. carmen Says:

  *** mesaj cenzurat ***

  Mesaje de solicitare/oferte de actiuni ilegale sint interzise.
  Admin

 70. Oleg Says:

  Cum as putea afla mai detaliat despre aceasta lotereie, se zice acum ca lotereia de-acum se face on-line, daca stie cineva mai detaliat , care sunt pasii…

  Multtumesc anticipat pentru comentariile dvs.
  Cu stima si respect ,
  Oleg

 71. Ana Says:

  Stie cineva daca a primit careva raspuns de la loteria Green Card vara aceasta sau inca nu s-au anuntat cistigatorii?

  Thanks

 72. Vanea Says:

  paketele incep sa vina, dar rezultatele finale inka nu sunt anunatate.

 73. Ady Says:

  Din Moldova au cistigat anul acesta 285 persoane.

 74. Vanea Says:

  da, asa este…informatia oficiala, este data aici.

  http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin/bulletin_2573.html

 75. Memphis Says:

  *** mesaj cenzurat ***

  Mesaje de solicitare/oferte de actiuni ilegale sint interzise.
  Admin

 76. Natalia Says:

  As vrea sa aflu mai multe despre loterie si anume de cind se incepe urmatoarea depunere a anchetelor.

 77. Eugen Says:

  Eu as dorii sa aflu cind va fii urmatoarea depunere a anchetelor. Si daca se poate mai multa informati despre
  loteriea green card.Mie tare imi trebue. Ajutatima varog
  tremetetimi toata informatiea pe e_mail jeka_lindeman@mail.ru

 78. alex Says:

  cineva shtie care sunt conditiile si termenul de depunere a actelor la greencard!

 79. Vanea Says:

  http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html

  daca ceva nu e clar acolo, intrebati pe forum

  http://www.labordei.com/forum/

 80. Aldescu Ion Says:

  Salutari din Atena pentru toti cei cu inima de ROMAN.
  Sunt roman si va citesc cu mare placere.Un prieten grec stabilit in USA mi-a dat adresa pentru ca doream sa plec la munca acolo.Ma bucur pentru voi si mi-ar face placere sa corespondam.Va salut si o luna placuta.

 81. Lilian Says:

  E cineva din Cahul printre voi care a cistigat si a ajuns in America?
  Demult incerc, dar cam putine sanse.

 82. Lilian Says:

  Vreau sa va mai intreb, daca esti ales pentru a pleca, trebuie neaparat sa cunosti engleza, faci vre-o conversatie? Trebuie sa pleci la Bucuresti?

 83. Lilian Says:

  Poate e cineva printre voi care poate face rost de un contract de munca, pentru ca asa sansele sunt mult mai mari de a ajunge acolo. Cam cit ar costa un astfel de contract?

 84. Lilian Says:

  Tania, sa inteleg ca esti din Cahul? (dupa E-mail?)

 85. Lilian Says:

  heiiiiii….. ??????????? mai e cineva pe sait?

 86. Nina Botnaru Says:

  Salut din Praha!Dacimi un sfat cum pot depune cerere pentru Green Card,sintem moldoveni,dar locuim in CEHIA.Astept!Multumim

 87. Nina Botnaru Says:

  Fr suprare!Dar o s am indrzniala s v propun colaborare cu un nou proect un internet -biznes,face s incercati,se merit!toate informatiile la http://iris.myintway.com

 88. Iris Says:

  Salut!Dak este cineva concret care a kistigat si a azuns in Amerika ,datim un sfat kum s procedez!

 89. Elena Says:

  Salutare, daca are cineva informatii, despre plecatul asta in USA, mai intii cum se poate de ajuns legal sa lucrezi, si daca este posibil sa fie o viza permanenta, poate ca sunt anumite programe pentru studentii din Rep. Moldova. Daca cunoaste-ti pe cineva care a plecat prin intermediul Walk and travel si dupa aia nu sa mai intors in tara si daca i s-au legalizat documentele acolo. Va multumesc.

 90. Elena Says:

  Salutare, daca are cineva informatii, despre plecatul asta in USA, mai intii cum se poate de ajuns legal sa lucrezi, si daca este posibil sa fie o viza permanenta, poate ca sunt anumite programe pentru studentii din Rep. Moldova. Daca cunoaste-ti pe cineva care a plecat prin intermediul Walk and travel si dupa aia nu sa mai intors in tara si daca i s-au legalizat documentele acolo. Va multumesc.

 91. Cornelia Says:

  Sal Elena! programul se numeste Work and Travel

 92. Denis Says:

  P-tru Iris,
  Eu sunt in SUA acuma de 5 ani deja, am ajuns aici prin loteria vizelor. Shanse de a ajunge aici sunt daca nu prea enorme atunci cel putzin destule daca incerci de mai multe ori. Nu am invedere ca sa incerci de mai multe ori in acelashi an, ci pe parcursul la mai multzi ani. Familia mea a jucat timp de 7 ani pina am chishtigat, Dar pot sa spun din propria-mi experientza ca 5 ani care am fost aici au trecut foarte repede, asha ca 7 ani nu trec cu prea mult greu (unicul factor e ca tre sa ashteptzi shi sa ai rabdare). Originar sunt din orashul Ungheni, shi la moment sunt in jur de vreo 7 familii din Ungheni aici, printre care unii au jucat indelungat iar altzii au chishtigat din primul an, asha ca cine are rabdare tre sa joace, deoarece aici face. Nu zic ca in Moldova viatza e grea (defapt daca ma ghindesc mai bine e a naibii) dar daca totushi va punetzi in ghind sa ajungetzi peste ocean shi izbutitzi atunci efortul se va rasplati inzecit (s-au depinde de caracter) In rest doresc mult succes tuturor din Moldova care vor sa se vada peste ocean, mult noroc shi bafta

 93. Nika Says:

  Need help!!!
  Unde as putea sa-mi traduc creditele de pe diploma mea(Romana) in creditele SUA. Cineva stie vre-un site? Merci foarte mult!!!

 94. Cornelia Says:

  Nika, cauta pe net ca sunt foarte multe agentii care se ocupa exact de evaluarea diplomei. mai ales uite-te pe web-ul unui collegiu sau unei universitati. asa am facut eu, doar ca am uitat cum se numea firma, dar oricum era locala si tu fiind din MA nu cred ca ai vrea sa trimiti actele la Houson. bafta

 95. Nati Says:

  Nu mai cred in green card, joc 6 ani la rindul si nimic. dar cind vine toamna iar joc.Oare ce sa fie, cind privesc rezultatele in fiecare an si de la Moldova pleaca in mediu 270 persoane pe an. Oare de ce nu cistig??

 96. Mili Says:

  Salut,sint din Moldova,dar locuesk in Praha,prin internet mereu imi apare mesazul pentru inrezistrare la GRAN KART,cine are ceva informacii,este adevarat,sau minciuni.Astep raspunsuri

 97. Iris Says:

  Salutari!Daka doriti sa deveniti bogati,alipitiva la noul proect,informatii la www.iris.myintway.com

 98. Iris Says:

  Denis,multumesk de raspuns.Cum este viata in Amerika,si ce ti a dat tie anume acest cistig?

 99. Wasea Says:

  2 Nata: tu cred ca esti a 271-a

 100. Nata Says:

  pentru wasea:
  ce inseamna asta? nu inteleg….daca poti explica-mi te rog.

 101. Elena Says:

  Sal. tuturor celor care au aceeasi idee “mareata” ca si mine de a pleca in SUA. Am incercat si eu anul trecut la un program cu Green Card, dar iaca ca norocul nu mi-a suris, nu-i nimic incercarea vina nu are, mai incerc si anul acesta asa cei care doresc pt. a participa au sanse egale, eu cunosc o persoana care anul trecut a cistigat la loterie, si acum e fericit omu’ asteapta sa fie chemat la interviu, si dupa aceea inca putin noroc si buy Moldova. Succese tuturor, fiti pe faza perioada de inscriere s-a inceput deja

 102. negara dumitru Says:

  nu demult am venit in america.biznes este mult.nu stiu daca am sa am putere sa ma descurc

 103. LM Says:

  Dumitrule, unde-i dorinta acolo-i izbinda! :s)

 104. irina Says:

  La multi ani!
  Particip de 4 ani la loteree si-n zadar,foarte mult i-mi doresc sa ajung in S.U.A, poate cineva ma indru-ma,as fi recunoscatoare…:f)

 105. Nikita Says:

  mesaj pentru negara dumitru:
  in ce stat esti? multi Moldoveni sunt in Vermont, pleaca acolo si te vor ajuta daca ai probleme.cei drept imigratie multa dar posibilitati sunt multe daca nu gfaci nimic ilegal nu vei avea probleme.

 106. vano bragowski Says:

  noroc bre oameni buni!
  sanatosi voiosi?sanatoase voioase ?
  la multi ani odata cu trecerea sarbatorilor de iarana , si va urez mult succes pt castigarea green card-ului.
  i am gonna dress for succes!
  alte informatii despre programul green card ar fi binevenite .
  numa bune

 107. Ion Says:

  Salutare tuturor basarabenilor, am cunoscut multi moldoveni in SUA, si as vrea sa spun ca o mare majoritate nu mai sunt aceeasi ca si cei de acasa, aici desigur e alta viata, insa noi nu trebuie sa ne pierdem simtul,traditiile si felul de a fi Moldovean, asta e cel mai mare pacat, cind stind aici esti fericit si uiti de cei care-s acasa si infrunta si pina-n prezent ceea ce am reusit sa evitam noi…. Multa sanatate si noroc la toti,tineti minte, fiti voi insuti si veti fi deosebiti … !

 108. Oxana Says:

  Salut! am o mica problema si ma intrebam daca cineva shtie cum sa ma ajute. Am aplicat la universitati in SUA (la masterat, in toamna 2007) si am fost acceptata la citeva si vreau sa plec, dar intre timp am aflat ca prin octombrie o sa am un copil. in SUA n-o sa-mi permita sa intru cu burtica pe viza de student in august (caci o sa fie super evident). o sa ma trimata inapoi. dar eu tre sa plec. acolo este si taticul copilului. as putea sa pleca yn calitate de “dependent” al lui, dar vreau sa fac masteratul la toamna! ajutati-ma cu vreun sfat!

 109. nichita Says:

  catre toti moldovenii din imprejurime contactatima la 802-310-8483 sa stam la un pahar de vorba, eu torn.

 110. dragos Says:

  Salutare la toata lumea!
  Pe strada valea-crucii (ex. din dr.) sta prietena mea! :) .
  Apropo, cati bani iti trebuiesc ca sa traiesti o luna in america?

 111. christina Says:

  Salutare tuturor!As dori informatii despre imigrare in SUA , despre procesul cit dureaza obtinerea actelor necesare; Este mult mai usor de a emigra in SUA avind prieteni acolo?Answer to my questions, please!Who wants to be my friend write me an E-mail!Hear you soon!

 112. elena Says:

  Daca sunt persoane din Moldova in Austin scrieti-mi:j_elena@moldova.com

 113. saniokk Says:

  o sa ajung shi eu vriodata in USA ;)

 114. Magnolia Says:

  salut, stie cineva au ajuns plicuri green ccard prin Moldova acum? In Romania deja sunt castigatori, de pe vreo 5 aprilie merge, pe 11 a fost val de castigatori, si in Moldova cine stie?

 115. eu Says:

  sal tuturor, deseori aflu despre interviu ca cistigatorii cu green card se lovesc de problema ca nu au bacu si nu se pune visa, nu sint cistigatoare insa sint curioasa daca nu am bacu ,insa am numai diploma de la facultate o sa primesc vreodata visa?

 116. Efimia Climov Says:

  Salut Moldovenilor.Tot ma chinui sa dau de ceva moldoveni,care au castigat la loteriea vizelor,dar numai stiu unde sa caut,daca ma puteti ajuta,ca am o multime de intrebari,ca si eu sunt castigatoarea si deja astept programarea la interviu.Numai bine si multa bafta

 117. Dana Says:

  Buna la toti!!! Ma aflu in America de un an,acum am primit primul plic ,ca am castigat la loteriea vizelor,dar sunt aicea ilegala,ca sa ma duc la interviu trebue sa plec in MD,dar am emotii,ca daca nu primesc viza,daca cunoasteti cazuri va rog sami scrieti.Numai bine si norok

 118. http://moldova-us.com/?-0=/ARTICLES&id=344 Says:

  citeste despre GreenCard mai multe aici:
  http://moldova-us.com/?-0=/ARTICLES&id=344

 119. Cornelia Says:

  salut Dana,
  o cunostinta de a mea, fata era din Rusia, a fost in aceeasi situatie. A cistigat loteria vizelor fiind ilegala in State, si a plecat acasa ca sa depuna actele la ambasada USA. si nu s-a mai intors aici, cred ca nu o sa mai vada statele in viitorul apropiat.
  parerea mea e ca trebuie sa cauti alta modalitate de a-ti schimba statutul. Nu toti care risca beau shampanie.

 120. Dana Says:

  Mersi Cornelia foarte mult,am mai auzit si rezultate pozitive si negative,dar mai bine stau binisor in America si poate rezolv ceva cu un avocat.Numai bine

 121. Dana Says:

  Daca cunoaste cineva un avocat bun in Arizona,care a rezolvat ceva cazuri cu nelegalii.Mersi

 122. Dana Says:

  Saniokk,vei ajunge,dar ai rabdare.:f)

 123. Ion Says:

  De ce nu se actualizeaza informatia despre Green Card dar e pastrata cea atit de veche?

 124. Anatol Says:

  Poate cineva sa raspunda: Cit timp poate fi valabila confirmarea de cistig a Green Card-ului?

 125. Anatolie Says:

  Ei paremise indica in documentele care le primesti pana cand trebuie sa le trimiti inapoi. Insa mai este si chestia ca ei trimit 100,000 invitatii, insa accepta numai primele 50,000 de raspunsuri. Asa-ca cu cat mai tirziu le trimiti - cu atat mai putine sanse ai.

 126. Anatolie Says:

  Ioane -
  Poate te apuci tu sa scrii? ;)

 127. grisha Says:

  salut…..am o intrebare…eu ma aflu in state shi ash dori sa aplic p/u green card,daca primesc setul de documente and stuff tre sa plec in MD p/u ambasada?? am inteles corect? THANKs

 128. Anatolie Says:

  grisha -
  Nu, daca castigi loteria tu nu trebuie sa pleci inapoi in Moldova. Toate documentele se fac aici, insa e foarte posibil sa-ti trebuiasca documente care se afla in Moldova sau care trebuie capatate din Moldova.

  Un alt aspect - tu trebuie sa ai statut legal in SUA ca sa poti lua Green Card-ul castigat.

 129. grisha Says:

  Mersi Mult!am sa incerc sa aplic….poti sa imi spui te rog cind se incepe loteria? am inteles k undeva prin octombrie da? thanks!

 130. grisha Says:

  sorry bro,inca o intrebare,stii cumva daca eu pot sa aplic si pentru ai mei? daca nu,exista in chisinau vreun sediu care se ocupa de toate chestiile acestea sau totul e online? thanks!!!

 131. Anatolie Says:

  Aplicarea pentru loterie e numai online. E gratis. Se poate face din orice internet-caffe din Chisinau. Perioada de obicei se incepe din Octombrie-Noiembrie si dureaza pana in Decembrie-Ianuarie. Urmareste noutatile sau aici sau direct la http://www.dvlottery.state.gov/

  Treb sa fie ceva zavedenii in MD care ar ajuta cu treaba asta (contra plata), insa eu personal nu pot recomanda nici una.

 132. Grisha Says:

  spasiba bro….hai noroc!!!

 133. grisha Says:

  wtf incerc sa pun un comentariu shi nu merge….

 134. grisha Says:

  ooo…. stai k a mers…..SALUT la totzi…am o intrebare,poate cineva sa imi spuna daca e posibil de obtinut AZIL POLITIC in STATE….sau poate a obtinut cineva shi poate sa imi dea citeva detalii…as dori sa aplic este REASON or nu ??// thanks!!!!!!

 135. LM Says:

  Da Grisha, daca esti persecutat religios, am auzit ca e cea mai populara versiune de azil la Moldoveni. Sau daca cumva demonstrezi ca esti persecutat la tine in tara pe baza de sex, rasa, sau apartenenta religioasa sau politica.

 136. Pavel Says:

  pentru Denis din Ungheni
  Ma bucur sa aud ca au reusit moldoveni si de la noi din Ungheni, am dat recent peste informatia despre greencard, asta dupa ce m-a stimulat o prietena deja aflata acolo. O sa incerc neaparat anul asta.
  Spor si Multa Bafta.

 137. SaniokK Says:

  Salut la totzi!! Am shi yo o intrebare:)Am 19 ani, student Iak eu aplic pentru Green Card-u ista, shi daq cishtig loteria, ap o sa imi fac numai mie Gren Cardu, sau la toata familia??(mama, tata, fratele). Sau trebuie sa indeplineaska formularul fiecare membru al familiei?? sau kum :) imi explica cineva plzzzzzzzzz, thxxxxxxxx

 138. sasha Says:

  sal la toti acum sunt in usa (state MA).VAROG CINE DIN UNGHENI OTKLIKNITESI .MIE DOR DE VORBE MOLDOVNEASCA (CINE PE STR.BP HAJDEU 15).CIND SE INCEPE APLEKARE LA GREEN CARD ? IN TOAMNA DAR DATA….

 139. grisha Says:

  salutare la totzi!!!!! va doresc SUCCES la GREEN CARD…..am sa aplic si eu numai decit….dar am o intrebare????? am auzit de la un prieten care a citit intro revista ca cum GREEN cardul nu se va mai cishtiga? cine shtie ceva..pls give some details!!! thanks!!!

 140. sea2004 Says:

  bafta la toti moldovenii din USA.
  e o [cenzurat] in somma toata flekareala cu green card, oricum…you should to try again…again…
  eu vorbesc 9 limbi straine, incerc sa gasesc pe cineva direct in SUA care ar putea sa ma ajute.
  sunt in italia… cine vrea sa ma contacteze le las numarul meu +393208054876
  m am [cenzurat] de europa, si mii dor de demokratzia amerikana” as said benjamin franklin”
  problema in finante nu s , limbi straine stiu la fel. italiana, spaniola, engleza franceza, portugheza, ceha, rusa, olandeza, si romana evident…
  am finalizat universiatea in romania in 2004 ( media 10, cea mai buna din 95 studenti absolventi, specializarea adminstratie publica)

  as pleca sa nu mai fac cale intoarsa in Rmoldova!!!!!!
  salutari la toti cei care au obtinut ceea ce si au dorit!
  de vrea cineva sa ma contacteze pe mobil promit sa trimit sms, sun…
  cele bune
  per tutti ragazzzi da moldavia, specialmente ungheni city!

 141. sea2004 Says:

  si inca ceva….
  suntem blocati ca un vierme intr un mar stropit cu otrava, asa e situatia , in r moldova dupa 1 ianuarie 2007…
  spirit de initiativa cam putin…
  plecati cine are ocazie si sa stiti ca mai bine e sa fii apatrid in FAROER SAU FALKLAND decat cetatean RM sub tureatka comunista! cele bune pentru cei crestin democrati( nu fac propaganda dar va zic adevarul!!!!)

 142. maria Says:

  vreu sa stiu cine a mai cistigat green cardul anul acesta si da ca poate sa intre pe site

 143. maria Says:

  cine a cistigat green cardul in 2006 poata sa raspunda va rog frumos am citeva intrebari multumesc mult

 144. elena Says:

  salutari la toti am o intrebare anul trecut am cistigat visa green card nu am luat-o inserios si am pierdu-to se pare///ce sa fac?pot sa imi recuperez carta?

 145. Anatolie Says:

  elena -
  in documentele care le-ai primit ar trebui sa indice termenul limita. Daca e oferta din anul trecut, cel mai probabil e ca-i expirata.

 146. Oxana Vaculin Says:

  Buna ziua, la toti! Imi doresc foarte mult sa plec in America la masterat ori stajiere, lucru dup[ facultatea de jurist. Ajutati-ma cu informatii, va rog, de care dispuneti.
  Va doresc toate cele bune!
  Oxana

 147. Xenia Says:

  Salut la toti unghenenii! Am o intrebare referitor la Green Card..am citit ca daca nu te-ai nascut in tara pentru care se ofera vize, nu poti participa la loterie. Eu m-am nascut in Irkutsk(Rusia)dar pe cind aveam 3 ani parintii au venit in Moldova si deja de 18 ani traiesc in Moldova. Deci, daca am fost nascuta in Rusia pot participa la loteria Green Card?

 148. Anatolie Says:

  Rusia anul trecut era exclusa. Urmareste regulile din anul acesta, poate o vor include-o din nou.

 149. Xenia Says:

  Iti multumesc mult pentru sfat, Anatolie..Adica chiar daca sunt cetateanca a R.M.,dar am fost nascuta in Rusia nu pot participa la loterie, pentru ca Rusia a fost exclusa din lista tarilor pentru care se acorda viza?

 150. Diana Says:

  astazi m-au telefonat din USA si mi-au zis ca am cistigat Green Card si mi-au spus un numar, nu stiu ce sa fac, si nu am idee cit ma va costa.
  as vrea sa stiu toata procedura.

 151. LM Says:

  Unicul mod prin care anunta cistigatorii (din cite tin minte) e prin posta, atit. Inchipuie-ti ca ar trebui sa sune pe toti cistigatorii din toata lumea, cit le-ar costa???:) E absurd nu. Si inca o chestie despre care a fost de nenumarate ori: Loteria si participarea in ea sunt gratuite, oricine ti-ar cere plata pentru participare a stii ca e o excrocherie!!!!

 152. andrei Says:

  cind urmatoarea data de inscriere la programul green card in sua

 153. IO Says:

  http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html

 154. cris Says:

  cine poate sa-mi raspunda? am auzit ca daca aplici pt Green Card si nu- l obtiii si mai doresti sa pleci in SUA aplicind pt alt tip de viza ex:H2b nu ti se va oferi viza fiindca ai incercat sa emigrezi prin Green Card??????/

 155. IO Says:

  corect. aplicand la GC automat invoci intentia de a emigra in USA, iar aplicand la o viza H2B trebuie sa demonstrezi contrariul (adica nu ai intentie sa emigrezi, si ca te vei intoarce acasa), dar asta e imposibil.

 156. Anatolie Says:

  Eu am auzit si de alte cazuri. Tehnic participarea la loterie nu e aplicare la emigrare, e doar participare la loteria sanselor de a emigra. Se poate argumenta ca unii oameni participa nu din cauza ca vor sa emigreze ci pentru insasi jocul de noroc (de facto multi asa si fac!).

  La intrebarea daca ai aplicat pentru emigrare in SUA poti pune “NU” deoarece participarea la loterie nu e aplicare oficiala pentru emigrare. Iata daca castigi loteria si trimiti documentele, atunci e “DA”.

 157. IO Says:

  asa este, aceste 2 notiuni sunt diferite

  1) a participa la loterie
  2) a aplica pentru GC.

  numai in cazul 2) vei avea probleme la obtinerea vizelor B,J,F… ca sa fim in tema.

 158. olga Says:

  Salut, moldovenilor.In primul rand va iubesc, moldovenii sunt No.1!!!Daca ajunge cineva in America,un singur sfat am: sa veniti si sa stati legal, prejungiti-va vizele, contactati avocati, incepeti o facultate, casatoriti-va cu cetateni americani, numai sa stati legal. Iar studentii pot veni foarte usor cu viza J1 adica cu programul Work and Travel.

 159. Sasha Says:

  Salut la totzi!!!!!!!! sunt student, am 20 ani, pot aplica la Loteria Green Card ?? :ty

 160. IO Says:

  Sasha, poti aplica linistit. Daca ai bacalaureat atunci esti OK.
  vezi aici:
  http://travel.state.gov/pdf/RomanianDV2008.pdf
  http://moldova-us.com/?-0=/ARTICLES&x=272&id=344

 161. olga Says:

  salutare la toata lumea!
  cine stie cind incepe perioada de completare a formularelor pentru anul 2009,,,

  trimite-ti va rog cine stii….e-mail:don-olga@yandex.ru

 162. olga Says:

  hai ce lume ..nu stie nimeni,,,sau nu s-a anuntat deloc perioada de inregistrare???

  astept raspuns!

 163. IO Says:

  feteleor nu va agitati, perioada de obicei incepe undeva in octombrie, nu mai devreme, inca putin, oficial inca nu a fost anuntata data de incepre.

 164. bodro Says:

  Am auzit ca DV-2009 totusi va avea loc:).Mult succes tuturor

 165. bodro Says:

  http://www.dvlottery.state.gov/

 166. bodro Says:

  http://www.dvlottery.state.gov/

 167. Victor Says:

  Am citit ca pentru anul 2007 au fost selectati cam 273 moldoveni. Stie cineva cam citi au aplicat, ca sa vedem daca avem sanse destule. Ca daca stau pe noroc atunci nustiu daca is eu acel norocos, poate dar nu la loterii.

  succese la toti!

 168. Dinu Says:

  Victore! din ce sursa ai aflat de acei 273 de moldoveni selectati?

 169. IO Says:

  Rezultatele loteriei de obicei sunt anuntate oficial de USCIS, am in vedere numarul de persioane castigatoare pe fiecare tara in parte.

 170. IO Says:

  sorry, de Departamentul de stat
  http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2006/69146.htm

 171. Costea Says:

  Am o intrebare la cei care pot sa-mi raspunda!
  Mama mea a fost selectata ca cistigator a Green Cardului pentru anul acesta si toti trei membrii ai familiei(eu,mama si tata)trebuiam sa fim pe 12 aprilie la ambasada Americana din Bucuresti, din pacate atunci nu am putut sa plecam si deaceea vreau sa stiu daca acum nu e tirziu sa intram la ambasada Americana. Astept raspuns pe e-mail meu: costeabug@yahoo.com

 172. grisha Says:

  Salutare MOLDOVA!!! am o intrebare 4 u guys!!! am inteles k pe 3 octombrie se deschide LOTTERY… faza e ka in octombrie eu am sa fiu inca 20 dar in noiembrie fac 21…sa zicem k un membru din familia mea cistiga GREEN CARD-ul,ce se va intimpla? eu cistig automat sau nu??? its kinda wired so i dont know the answer ..thanks!!!

 173. Laviniamd Says:

  ” i-ti trebuie o stampila care zice “plecare cu trai permanent in SUA”. Altel nu iesi din tara.” Ma gindeam să plec fara a ma scoate din evidenta - vad cum imi merge si atunci rezolv. Nu e posibil asa ceva? AJUTOR !

 174. Laviniamd Says:

  La cine si unde pot apela ca sa aflu informatii despre “i-ti trebuie o stampila care zice “plecare cu trai permanent in SUA”. Altel nu iesi din tara.” Ma gindeam să plec fara a ma scoate din evidenta - vad cum imi merge si atunci rezolv. Nu e posibil asa ceva? AJUTOR !”
  Ce organe se ocupa? Mai sunt persoane cu astfel de probleme? Astept cu nerabdare un sfat : lavinialavinia@yahoo.com

 175. IO Says:

  Laviniamd, ca sa scapi de problema asta, ai putea sa pleci in USA din Bucuresti.

 176. vika Says:

  In Rep.Moldova plicurile N1 care au venit,cu ce case no incep ex.2008EU0022***?Si are cineva idee cam cind vor veni plicurile N2

 177. robu valerian Says:

  in america se inpute treaba.E mai bine la noi acasa .Miine, poimiine vor veni americanii la loteria vizelor pentru romania sau moldova.Americanii pot sa se stearga cu viza lor ude vor(sau la cur).

 178. vika Says:

  Oho….ce mai inseamna si asta,adica cum sa inteleg ca nu ne trebuie la nimeni visa lor???

 179. werkman adriana Says:

  vreau sa merg in vizita in america , dece nu se poate fara chemare

 180. IO Says:

  se poate si fara kemare

 181. CristinaUritu Says:

  Am asa o intrebare…poate cineva sa-mi spuna sigur…ca daca eu aflindu-ma acum pe teritoriul SUA si aplic la green card….pot sal obtin aici in state sau va trebuie sa merg acasa…..

 182. IO Says:

  sunt 2 optiuni, il obtii akolo, sau trebuie sa vii acasa la consulat… cel mai simplu este sa faci totul acolo

 183. cristinauritu Says:

  DA daca fac eu tot aici….ca eu acum am viza de student…venita pe vara…si duminica acum trebuie sa ma intorc acasa….sa ramin ilegal aici…as putea face eu ceva….ca nu am nici un document legal…..si nu cred ca asta ar ajuta…ce zici????
  astept cit mai curind raspuns…….

 184. Anatolie Says:

  Daca fiind ilegal in US castigi loteria Green Card - tu nu poti capata acel Green Card. Chiar daca apoi pleci in Moldova sa-l capeti, ei oricum controleaza cand/cat timp ai stat si am auzit numai de cazuri negative.

  In genere, e foarte rau sa ramai ilegal in US:
  - nu te poti angaja pe specialitate
  - nu poti creste profesional sau avansa in cariera
  - nu poti cumpara casa
  - chiar si inchirierea apartamentelor e limitata
  - nu poti crea istorie de credit ca sa folosesti tot potentialul financiar
  - nu poti calatori inafara SUA
  - s-au intensificat controlurile si deportarile

  Desigur, se vorbeste de ceva vreme despre noua lege de emigrare care tot incearca s-o scoata, insa cine stie cand o sa fie adoptata si ce exact o sa contina?

  Eu as sfatui pe toti cei care vor sa ramana aici insa nu o pot face legal curent - sa plece inapoi acasa. Odata fiind aici tu deja stii ce si cum e, si o sa-ti fie mult mai usor sa vii mai tarziu pe cai legale.

  Viata de ilegal in SUA e extrem de grea. Esti limitat numai la lucru la negru, platit de regula extrem de rau si exploatat, fara asigurari medicale, fara posibilitate de a crea stabilitate financiara, permanent sub risc de deportare (si mai ales daca ai copii care considera SUA ca tara lor, ce fac ei cand trebuie sa pleci?), nu poti locui ca lumea si sa te simti libera in “tara visurilor implinite”, si multe-multe-multe altele.

  Eu insistent recomand - mergi inapoi, termina studiile, si apoi daca tot vrei sa pleci, cauta cai legale.

 185. cristina Says:

  ms mult pt sfat ca eu oricum aveam de gind sa ma intorc…dar ma gindeam ca cineva a zis ca poti lua si aici green cardul…dar stiu ca nui adevarat…
  Deoarece un cuplu au patito…au ramas ilegal…si au dat la green card…apoi au cistigat…….si cind sau intors in ukcraina sal ia..au primit deport la vama si nu au mai putut face nimik..
  Si de aceea am cerut ajutor…..ca vreau sa stiu precis daca e adevarat..
  ms inca odata…pt sfat…dar de venit acasa oricum vin si incerc cu green cardul..poate am noroc…pa,pa

 186. Anatolie Says:

  Poti lua Green Card si in SUA, numai ca trebuie sa fii legal aici.

 187. SERGIU Says:

  salve celor care sunt in SUA si care au spirit patriotic si la mii de km de patrie…spirit de romani basarabeni.
  incerc deceva timp sa plec in SUA.de fapt am nevoie de un patron care sa mi garanteze un contract de munca.
  am absolvit universitatea in Romania(Specializare:adminstratie publica), la Galati, in 2004 , media 10,00.
  vorbesc 9 limbi(italiana, rusa, ceha, ukraineana, romana, engleza, franceza, spaniola, portugheza).
  Experienta de munca:traducator si intermediar in afaceri in cadrul unui parteneriat moldo-italian( DIN 2005).ù
  DE POATE CINEVA SAMA AJUTE MACAR CU UN SFAT VIABIL, MERCI ANTICIPAT…DACA CINEVA DIN MOLODOVENII DIN SUA REUSESTE SA MI ARANJEZE OK UN CONTRACT, FARA DUBIU VA FI REMUNERAT….
  HASTA LUEGO AMIGOS!

 188. olga Says:

  eu am o intrebare eu am inteles ca cu acest green card pot sa plece si studentii aicea eu citesc ca cu familea sau ceva de genul acesta eu as vrea pe vara sa plec cum ma sfatuiti .mersi mult

 189. svetlana Says:

  Da ce fel de tara a visurilor daca nu-ti permit sa-ti corectezi gresalele comise pe nestiute fiind tinar.
  Urasc asa fel de tari, nimic sufletesc si omenesc.

 190. Cornelia Says:

  Svetlana,
  in asa caz tu urasti USA, Europa, Australia, etc. Tu ii urasti pe toti. Invata din greselile altora si incearca sa gasesti o solutie ce corespunde cazului tau. Daca vrei omenie si sufletenie-stai acolo unde esti. Asta e realitatea.

 191. Elena Says:

  Looome,am o intrebare…
  Daca participi la loteria Green Card doar….cu noroc sau fara,la ambasada SUA pot sti de acest fapt?
  Ca de exemplu daca ai trecut prima etapa,ti-au trimis coletul de documente,dar la a II etapa n-ai trecut….ei vor sti de acest lucru?
  Sau daca participi la loterie deja ti-e inchis drumul la orice tip de temporary visa?

  Inca ceva: daca te casatoresti cu un cetatean americam,automat devii cetatean sau schimbi doar statutul de viza?
  Va rog sa-mi raspundeti…

 192. Anatolie Says:

  Elena, participarea la loterie nu te impiedica sa apelezi pentru vize temporare. Insa daca ai fost selectata la loterie si ai trimis primul pachet de documente, aceasta este de fapt aplicarea oficiala pentru emigrare in SUA si atunci cel mai probabil e ca o sa-ti refuze viza temporara. Insa pot sa ma gresesc, o spun din punct de vedere teoretic deoarece n-am auzit de asa cazuri. Cred ca pana la urma face sa incerci si sa ne spui cum a mers.

 193. Niko Says:

  Lumee! da care-i treaba? am gasit pe diferite site-uri diferite tipuri de anchete. de ce? sau o fi pt. fiecare tara alt tip? si inca ceva… online, deci? atunci ce-i cu ametitii care vin pe la universitate si completeaza anchete pe hartie? sau le transcriu mai apoi electronic? nu pricep…

 194. Anatolie Gavriliuc Says:

  Discuţiile estea s-au lungit aici :)
  Vezi - Loteria Green Card - DV-2009

 195. IO Says:

  mda… intr-adevar saulungit, si nu inteleg DE CE LUMEA ASTA NU FOLOSESTE FORUMUL …. IOLKI-PALKI… el pentru asta si este facut cu tot felul de features… ca sa poti accesa informatia operativ, blin, parca am fi “moldoveni”… nu am cuvinte. va e lene sa intrati pe forum sa puneti toate intrebarile ?

 196. IO Says:

  http://labordei.com/forum
  http://labordei.com/forum
  http://labordei.com/forum
  http://labordei.com/forum
  http://labordei.com/forum
  http://labordei.com/forum
  http://labordei.com/forum
  http://labordei.com/forum
  http://labordei.com/forum

 197. Lora Says:

  am o mare neclaritate vizavi de green card. probabil, intrebarea e m m pt Anatolie.ca am impresia ca e m informat.
  mi-a spus sora mea, diplomat, ca a vb cu un alt diplomat si asta i-a spus care e catchul green cardului. cei care aplica pt green card, ce reprezinta intentia de a te stabiliza permanent in USA, distrug orice sansa de a m primi viza temporara. cei de la ambasada au lista persoanelor care au aplicat pt green card si respectiv, stiu de intentiile tale si deja la ambasada nu m poti sa-i convingi ca intentia ta de facto e sa vii temporar.
  eu ma gandeam sa aplic pt green card, eu-s in USA acum student,dar un green card e m m decat binevenit.:))
  stie cineva m m despre asta?

 198. Horia Says:

  Lora,
  In principiu, asa un scenariu e posibil. Nu vad absolut nici un motiv pentru care Ambasada SUA nu ar avea acces la lista celor care au aplicat pentru loterie. Insa aplicarea pentru loteria green card in sine nu constituie OFICIAL aplicare pentru resedinta permanenta in SUA. Daca ai noroc la loterie si primesti primul plic, atunci trimiterea documentelor necesare reprezinta aplicarea pentru resedinta permanenta si atunci intradevar ar pune in pericol primirea unei vize temporare. Cel putin nu cred ca afecteaza viza de tip H1-B care permite “dual intent”, lucru temporar in SUA si intentia de stabilire permanenta.

 199. IO Says:

  Horia, are dreptate. Daca participi la oterie, asta nu inseamna nimic, situatia ta de “primire” a vizelor e aceiasi 100%. Numai daca primesti plicurile si incepi a completa si TRIMITE formulate inpoi DEJA SE CONSIDERA APLICARE LA GC.

 200. Lora Says:

  :)
  Horia, IO, merci mult pt raspuns

  dar m am o intrebare-lista cu persoanele participante tot ajunge la ambasada sau numai cea a castigatorilor?

 201. IO Says:

  Lista cu persoanele care au participat nu ajunge la ambasada sub nici o forma, e prea complicat sa ajunga ea acolco. Doar KCC o are.

 202. COLEA(NICOLAI) Says:

  Salut Victor , pot sa iti comunic ca m-am intors cu bine din Spania ..Citindu-ti mesajul intamplator m-am bucurat f mult . Daca vrei sa ma gasesti sunt dinou la DRAGON STAR , tot in IPROCHIM .

 203. Ovi Says:

  ce se intampla daca am complectat gresit numele si prenumele la inregistrarea pe internet la loterie? am scris in loc de numele de familie primult nume si invers. Pot inscrie dinou dar de data asta sau as fi automat descalificat daca fac asta?

 204. L.B. Says:

  eu am o intrebare pe ultima suta de metri.
  eu am aplicat la GC. vreau sa completez formulare pt parintii mei ca sa-mi maresc sansele de castig- si am urmatoarele 2 intrebari.
  am citit on-line ca parintii tre sa includa numai copiii de sub 21 de ani si eu am 23, inseamna asta ca ei nu ma pot include pe mine in formularul lor?
  si 2-daca unul din ei obtine calificarea pt green card si nu vrea sa plece, si daca eu, eventual, sunt in formularul lor, pot eu totusi sa aplic in contninuare sau daca persoana principala nu aplica, atunci nici subsidiraii nu au dreptul asta?
  merci mult.
  p.s. sper ca raspunsul nu e prea confuz:)

 205. L.B. Says:

  pardon, nu raspunsul e confuz-intrebarile mele..:)

 206. Anatolie Gavriliuc Says:

  Ovi - n-am idee. Nu cred ca cineva poate sa-ti raspunda. Procesul de selectare si filtrare a documenteleor nu e facut public. As crede ca e mai bine sa nu completezi inca o data, si daca cumva castigi loteria sa incerci la ambasada sa explici care e problema.

 207. Anatolie Gavriliuc Says:

  L.B. - Daca parintii tai castiga - tu nu poti emigra cu dansii (numai copiii sub 21). Si respectiv invers - daca tu castigi - parintii tai nu pot emigra cu tine.

  Daca unul din voi castiga (tu, sau parintii) atunci dupa 5 ani fiind pe Green Card in state, poti capata cetatenia si atunci poti apela pentru Green Card pentru parinti sau copii peste 21 de ani (si procesul e relativ scurt atunci, vre-o 3-6 luni).

 208. Anatolie Gavriliuc Says:

  Oh, si referitor la celalalta intrebare -
  Nu mai tin minte daca trebuie de completat copiii peste 21 de ani (vezi instructiunile la loterie, sint si in tomana si in rusa).

  Insa e la sigur ca persoana care a castigat trebuie sa emigreze in SUA (si sa intre in state nu mai tirziu decat restul familiei) pentru ca restul familiei sa se considere emigrata.

  In cazul tau sint 2 obstacole - esti peste 21 de ani si deci castigul parintilor nu te ajuta mult (doar in vre-o 7-8 ani), si 2 - nu se permite emigrarea in locul castigatorului principal.

 209. olea Says:

  am auzit ca multi oameni care ramin in amerika nelegal,is fac ducumente false de greencard si ssn,oare nimeni nui prinde????si ce probleme pot sa aiba acesti oameni???

 210. Rufus Says:

  ce se poate intimpla ? in cel mai bun caz, AMENDA si EXPULZARE din tara pentru 500 de ani.

 211. igor Says:

  Buna !!!
  Poate sa imi spuna cineva cind se va afla numele celor 474 moldoveni care au cistigat Green-ul

 212. Victorita Says:

  Igor, de unde esti atat de sigur ca anume 474 vor castiga, nimeni nu poate sti toate numele lor, Ei fiecare vor primi un plic cu congratulations si instructiuni in lunile Mai, iunie si poate si iulie tot depinde de posta, in orice caz de ce atata panica? There is always next year!!! :D Uitate la comentarii… in alte capitole, lumea joaca si cate 12 ani si nu castiga, dar tu vrei sa stii din prima luna a lui 2008?

 213. Natalia Says:

  Cum sa procedezi daca ma aflu in US cu viza de student impreuna cu sotul si trebuie sa nasc, copilul va optine cetatenie americana? dar cu mine si sotul ce va fi?

 214. Anatolie Says:

  Copilul capata cetatenie americana (plus a voastra - MD sau RO). Cu tine si sotul nu va fi nimica. Cand copilul va implini 21 de ani o sa poata sa va sponsorizeze pentru Green Card.

 215. ana Says:

  ce sanse am? cum pot deveni posesoarea acestui card?

 216. John Parr Says:

  would like to comment on the blog, but iamafraid cant understand a word written there
  anyways if somebody can translate it tell me what it is all about

  JWP
  ————
  New York Immigration Lawyer Marina Shepelsky, located in Brooklyn, assists clients from the New York metro area and across the United States in all immigration and naturalization matters http://www.e-us-visa.com
  http://www.e-us-visa.com

 217. Lena Says:

  Se poate de parasit SUA inainte de a primi Green cardul, spre exemplu sa ramii 2-3 saptamini pe teritoriul, sa ceri SSN si dupa asta sa pleci in alta tara unde ai contract de munca ca sa te intorci peste 6 luni inapoi. Cind primesc green cardul mi-l trimit prietenii prin posta in tara unde ma aflu. Cine stie e posibil asa varianta? Anatolie, ce zici?

 218. alina Says:

  Cat timp se poate sa stai in afara SUA dupa ce ai primit green cardul?
  Se poate sa stai pana cand termini studiile? Unde si ce fel de cerere trebuie completata pentru asta?

 219. Anatolie Says:

  Din cate tin minte ai voide se sezi inafara tarii pana la un an. Daca-ti trebuie mai mult, poti extinde durata chiar pana la vre-o 3 ani aplicand la Travel Document (travel permit). Mai multa informatie poti gasi aici - http://www.uscis.gov/…

  Ar fi o ideie FOARTE BUNA sa le telefonezi la 1-800-375-5283 si sa confirmi ceea ce am zis. Fii gata sa astepti putin pe fir… ;)

 220. mihaela Says:

  astept rezultatele pentru loteria vizelor 2009,cine ma poate anunta si pe mine cand se dau rezlutatele,please
  multumesc!

 221. ion Says:

  nu pot gasi raspuns la intrebarea,, daca ai cistigat green cardul, shi esti in sua unde se petrece interviul,sau nu ma e nevoie de el?

 222. Anatolie Says:

  In anchetele care le primesti ei indica cum alegi unde vei avea interviul (in dependenta unde in SUA locuiesti, sunt mai multe centre de procesare). Interviu ai cum n-ai da.

 223. ion Says:

  thanks man!

 224. Horia Says:

  Anatolie,

  Eu stiam ca daca cistigi Loteria fiind in SUA, atunci poti face adjustment of status prin USCIS cind Case Number e current. Desigur ca poti sa faci si Consular Processing cum ai face daca n-ai fi in SUA. Daca faci adjustment of status, tot ai interviu, dar interviul vine mult mai tirziu in proces (dupa ce trimiti Adjustment of Status application, medical results, etc). Daca nu-i asa, te rog sa ma corectezi. Numai bine!

 225. Anatolie Says:

  Nu stiu precis, cred ca ai dreptate ca poti face adjustment of status. Atunci poti aplica si pentru Work Permit si pentru Travel Document. Oricum, interviul il ai tarziu in proces, dupa medical si restul chestiilor, cum n-ai da - prin consular procesing sau adjustment of status, e practic ultimul pas pina a primi GC-ul (plus sa intri in SUA daca esti peste hotare).

 226. ion Says:

  o intrebare pentru veteranii saitului :)
  in cerinte se zice de bacalaureat, sa zicem eu am intrat la universitate dupa 11 clase (stiti voi cum e la moldova) shi nu am sustinut bac-ul, dar studiat 2 ani de facultate, ma consider legal de a participa la loterie?
  thancks anticipat shi o seara buna!

 227. oleg Says:

  salutare la toti!
  Am si eu asa o intrebare. Eu cu prietena mea dorim ambii in SUA,nu suntem casatoriti deoarece dorim sa ne casatorim mai tirziu,.
  As dori sa aflu daca pot face urmatoarele:

  1) completam 2 aplicatii, una pt mine si alta pt ea, scriind in ambele ca suntem casatoriti si cum unul din noi primeste green cardul atunci noi ne casatorim. Intrebarea este daca poate primi celalalt green cardul dupa casatorie?

  2)ori completam aplicatiile, nescriind ca suntem casatoriti, dar mimediat dupa primirea green cardului sa ne casatorim. in asa caz poate sa primeasca celalalt green cardul?

  Ori daca nici una nu merge care ar fi o alta modalitate mai buna?
  Va Multumesc anticipat!

 228. Anatolie Gavriliuc Says:

  Vă puteţi căsători după ce unul din voi primeşte înştiinţarea de câştig. E posibil de căsătorit şi după primirea plicului al doilea, însă e mult mai complicat.

 229. Elena Says:

  m-am casatorit cu un cetatean american aici in USA,CARE SUNT PASII urmatori pentru a aplica pentru obtinerea Green Cardului?Multumesc

 230. Anatolie Says:

  Pe situl USCIS - http://uscis.gov - este toata informatia necesara. Vezi aici un indrumar - http://www.uscis.gov/files/article/B1eng.pdf

  Toate formele le gasesti tot la http://uscis.gov cu tot cu instructiuni pentru fiecare.

  Pe scurt, voi trebuie sa trimiteti urmatoarele forme -
  - I-130 Petition for Alien Relative
  - I-864 Affidavit of Support
  - I-485 Application to Adjust Status - tot in acelasi pachet cu precedentele (viza number immediately available)
  - G-325 Biographic Information - cate una pentru tine si sot

  Mai incluzi optional si urmatoarele -
  - I-765 Employment Authorization - daca vrei sa poti lucra cat se proceseaza cazul tau
  - I-131 Travel Document - daca vrei sa poti calatori inafara SUA pana a primi Gren Card-ul

  In fine, in instructiunile la fiecare forma vei citi si vei afla totul, incusiv unde sa le expediezi, cat costa si ce forme suplimentare se cer.

  Curent procesarea dureaza mai mult de trei luni, poate ajunge chiar la 6 luni.

 231. Anatolie Says:

  Oh, am uitat sa mentionez ca trebuie sa incluzi si fotografii. Apoi vei primi invitatie pentru fingerprints si comisia medicala. Oricum, din setul initial e destul de clar ce trebuie sa faci.

 232. Vanea Says:

  Hmmm… interesant…
  Acum in 2009 sunt multi doritori de plecare in SUA?? stiind ca este o criza financiara.
  Am aplicat si eu cu prietena in doi la Green Card si asteptam deja raspunsurile!
  Bafta la toti!

 233. mihai Says:

  Salut, pe ce site pot sa ma inregistrez si eu gratis pentru a cistiga Green Card, peste tot iti cere sa achiti .
  Merci.

 234. sergiu Says:

  Salutare. Cine stie cum se poate de emigrat in state in afara programului de loterie?

 235. sergiu Says:

  Salut.Am o intrebare.Daca prietena a cistigat greencardul eu o sa pot pleca cu ea, casatorindu-ma sau alte variante?

 236. VizeAmerica.com Says:

  Da, poti, dar cand ajunge ea la interviu deja trebuie sa ai certificatul de casatorie.

 237. armonie Says:

  www.greencardmd.com inregistrare GRATIS pentru Green Card ;)

 238. Maxim Says:

  salutare tuturor ..! vreau sa aflu lista cishtigatorilor anului 2010 …poate cineva sa ma ajute ..???

 239. slavic Says:

  ajutor vreau in canada

 240. constantin Says:

  Salutari tu turor asdori sa stiu eu am cistigat Green Cardul ok acum cum decur lucrurile mai de parte cit cuosta mai departe ca bani tacse ect ce documente voi trebui sa indeplinesc amdepus in 2008 si acum iulie am primit raspunsul ca amcistigat mai departe ce trebuie sa fac cai nu sunt la moment in M.D ci in europa Italia stie cineva cum ar trebuie sa procedez mai departe mersi antcipat

 241. Edy Says:

  Buna! Ma intereseaza si pe mine o chestie.. Eu incep in octombrie facultatea, UTCB, dar sincer dupa primul an vreau sa plec, dar nu cu viza de student, ca apoi vreau sa ma stabilesc. Chestia e ca vreau sa plec singur, am pe cineva acolo care ma asteapta (nu e ruda sau ceva de genul).
  Intrebarea este urmatoarea: Pot sa aplic la loteria vizelor pt a pleca singur (fara parinti, frate)? Mentionez ca am doar 19 ani:) 20 in martie.. Sunt foarte pornit pe chestia asta, de cativa ani sunt, dar am asteptat sa termin si liceul, nu ma mai tine nimic aici, iar parintii nu vor sa plece. Banii nu sunt o problema, am inteles ca trebuie 5000$. Merci

 242. mariachi Says:

  buna!interesant tot ce se discuta aici..am tot citit dar nu m’am lamurit..asa ca o sa interb cu cuivintele mele.Dupa ce am castigat la loterie ce cheltuieli trebuie facute de la icneput pana la final ca s aplec in america..adica analize medicale..costul vizei si tot ce tine de green card ma pe scurt pana in mom inc are ma urc in avion sa plec cati bani voi cheltui referitor la viza..mersi fain!

 243. mariachi Says:

  ceic are ati ajuns in america prin loterie saua veti idee despre viata de acolo intrati va rog pe id the_best_cupidon va multumesc

 244. Arsenii Says:

  Buna ziua tuturor am o intrebare unde pot sa ma fotografiez am inteles ca sunt cerinte foarte mari pentru fotografia din dosar sau pot sa ma fotografez la orice studiou, mersi

 245. ildi Says:

  buna, am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta.
  Am aplicat acum aprox un an pe internet pe un site sa obtin un green card. am completat un formular unde scria ca pt a aplica un an costa 55 euro, daca pe 2 ani 100 euro si asa mai departe pe 4, 6 ani.
  Azi m-a sunat un nr necunocut si mi-au spus ca sunt de la green card mi-au pus o serie de intreb si mi-au spus ca treb sa platesc 1099 euro?
  credeti ca e pe bune sau e teapa?
  astept rasp urgent va rog

 246. Diana Says:

  Ha ha ha!! Pai…pe mine se pare ca Dumnezeu nu ma prea asculta..pentru ca am tot completat astfel de aplicatii…de ani buni deja.. (Imi doresc foarte tare sa ajung la New York)..dar se pare ca nimeni nu-si doreste sa ma ajute sa ajung acolo.. :)) Oricum, daca as primi un colet grosut..mi-as suna toti prietenii..am trage o mare betie..si apoi le-a scrie de acolo.. :D

 247. Clara Says:

  :)) Esti foarte tare! Chiar m-ai facut sa rad. Dar ca sa redevenim seriosi, este destul de greu cu loteria asta. Chiar daca am cativa prieteni norocosi care au reusit, tot greu mi se pare. Cred ca cel mai simplu ar fi sa ne casatorim cu cineva de acolo si sa scapam de balci. :))

  Bafta!

 248. Ecaterina Says:

  Buna, eu si prietenul meu am completat formularul pentru participare la loteria vizelor de imigrare in SUA… Daca unu din noi va cistiga aceasta viza, cum putem beneficia ambii de viza, este oare casatoria civila o cale?

 249. svetlana Says:

  salutare.spunemi va rog daca nu esti selectionat in primul an, in al doilea e necesar de indeplinit din nou acheta sau ea automat participa si-n anii urmatori/merci P.S( la inregistrare este un subpunct unde alegi perioada de participare 1 an, 3 ani, 5 ani)

 250. north face outlet locations Says:

  http://www.topratingsnorthfaceoutlet.net north face outlet locations

 251. marcelo Says:

  salut la toti am o intrebare cine pouate sa ma ajute eu am castigat green card mau chemat si miau spus ca sint castigator dar pe posta nu mia venit nimic puate fi vrio falsa si miau cerut ca sa anceapa actele sami faca 1398 de dolari nu stiu ce sa fac cine ma pouate ajuta mersi de anainte

 252. sergiu Says:

  pe mine tot m-au anuntat la sfirsit de august astea de la Moldova, si mie tot imi pare ca e sura-mura, normal trebuia sa fiu anuntat in mai-iulie……

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>