Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/theme.php on line 506

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 67

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 68

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 69
Anatolie » Blog Archive » Seattle, WA

Anatolie

integrare fără asimilare

Seattle, WA

Posted by Anatolie Gavriliuc on January 28th, 2003

SeattleSeattle-ul este un oras mare, modern, verde si frumos. Regiunea asta e destul de frumoasa, unica problema este ca ploua prea des, dar este si un plus aici, iarna este detul de domoala, ninge 1-3 ori pe an. Vara este destul de bine, nici prea cald, nici prea frig, numai bine de bronzat.

In Seattle distractii gasesti de tot felul, dar desigur nu e ca in New York :) lumea de aici e mai pasiva, se deosebeste mult de coasta de est si de plaiurile noastre natale. Lume pe strazi nu prea umbla, in Seattle se mai plimba, in special in zilele de weekend, dar in suburbii cam rar vezi lume plimbandu-se, toti sunt cu automobile.

Viata e mai scumpa decat in multe alte regiuni si putin mai eftina decat in California si New York. Deoarece Microsoft-ul si multe alte companii ce produc software se afla in regiunea asta, sunt multi oameni bogati si o gramada de case frumoase, ceia ce face regiunea Seattle-ului sa fie si mai frumoasa. Daca ajungeti pe mealeagurile astea nu ezitati sa vizitati oraselile Kirkland, Redmond, Bellevue, in special insula “Mercer Island” care e foarte frumoasa.

Cam atat :) Deci, vizitati Seattle cat mai curand, suntem in asteptarea d-stra ;)

Contribuit de Mariana P.

Vezi toate "Orasele SUA".

13 Responses to “Seattle, WA”

 1. Octav Says:

  Suna bine! Poate intr-o zi voi trece prin Seattle.

 2. Florin Says:

  Dragii mei, doua ore fac pana in Seattle. Doua, nu mai mult. Dar de mers nu prea merg, nu este timp. Asa o fi, de cele cateva ori in care am trecut pe acolo am vazut ceva oameni mergand pe jos si aproape ca m-am speriat. Oameni?! (de cand sunt aici m-am obisnuit sa nu vad decat culori: masini gri, albe, rosii, negre etc.). Dar astia mergeau fie la stadionul acela de basebool, fie la centru pentru imigrari (unde ti se da green card-ul), in rest, oameni putini, bre! Nu vad sa existe nici un fel de viata sociala, toti alearga ca nebunii la munca si in timpul liber stau la televizor.

  Dar cel mai tare ma amaraste, oameni buni, faptul ca nu am gasit o biblioteca unde sa fie si ceva carti in limba romana. Daca-i intreb pe cei carora le dau telefon, despre carti in romaneste, intai nu inteleg bine, apoi intreaba ce limba e aia si apoi imi spun cu “mare durere” in glas ca nu au asa ceva si nu au avut niciodata. Fara carti sunt un om mort, am incercat sa cumpar cateva de pe la cei care se ocupa cu livrare de carti prin posta, dar e scump al naibii transportul. Pentru o carte de 1-2 $ platesti 15 $ in plus pentru transport si iti ajung peste o luna. Ce-i de facut? Stie careva mai multe despre o biblioteca?

  Locuiesc in Marysville, lucrez in Redmond (Nintendo) asa ca pot alerga prin toate aceste localitati sa caut. Stie cineva ceva concret?

  Multumiri si sper sa auzim mai multe unii despre altii. Nu am romani prin preajma si ma deprima si acest lucru. Cand aud (din intamplare) o voce romaneasca, sar numaidecat pe acel ce vorbeste si-mi vine sa-l iau in brate pe loc. Dar tare putini am intalnit.

  Inca o data, noroc sa va dea Dumnezeu!

 3. Anatolie Says:

  Da, da! E tot asa si in California - numai automobile peste tot! Secretul e ca trebuie sa stii locurile unde lumea se distreaza ;) - night clubs, pubs, bars, etc.

  New York e prea aglomerat, e aproape imposibil sa mergi pe strada fara sa te impingi cu coatele! Posibil ca Boston are balanta “rezonabila” intre pietotni si trafic.

 4. d Says:

  www.kcls.org

 5. Lena Says:

  http://www.romaniandolls.com/books/booksindex.html

 6. Lena Says:

  www.poezie.ro,

  http://www.romanianvoice.com/poezii/poeti/alecsandri.php

  http://www.e-scoala.ro/biblioteca/index.html

 7. David Says:

  Un pocait vrea sa-si ieie un magar de la un pocait.Face o proba si ii spune inainte de a porni ca la invtat obiceiurile lui.Spui slava domnului si porneste,spui aleluia merge mai tare si spui amin si se opreste.
  Merge si se urca pe el si slava domnului,aleluia,aleluia si cu jumate copita in afara prapastiei spune ami.Si vazandul scapat zice slava domnului.

 8. Rodica Says:

  Lena, iti multumim pentru site-uri, chiar ne era foarte dor de poezia eminesciana, amintirile lui Creanga si nu numai !!!!
  La multi ani tuturor!

 9. ------ Says:

  Da Lena intradevar iti multimim pentru aceste situri. Intradevar niciodata nu trebuie de uitat poezii rominesti. Fiindca prin aceste poezii am invatat foarte multe dragostea, iubirea, pacea.
  La Multi Ani la toti si un an fericit!!!

 10. hheee Says:

  Heheh numai da de stire cind ca sa facem ceva jinisor ca la noi la MD pina atuncea

 11. Danny Says:

  Salutari de pe meleagurile arse, topite de soare, lovite de vint si plina de romini.

 12. victor Says:

  bai fratilor eu sut in utah si mam scirbit de mormoni astia cu legile lor de oameni [cenzurat] si vreu sa ma mut la seattle dar nu imi permit financiar acuma voi ce ziceti sut de profesie bucatar

 13. Mariana Says:

  Locuri de munca gasesti usor la momentul dat… nu stiu multe de bucatar, dar poti sa te uiti in seattletimes.com jobs sau http://seattle.craigslist.org sa vezi anunturile. Good luck!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>